Lille Bille

19 underernærede hunde indleveret til Dansk Dyreværn Århus

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejer. Der venter nu et stort arbejde for internatet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Dyrenes Beskyttelses har fået indleveret 19 blandingshunde i én sag. Hundene befinder sig nu på internatet i Århus, hvor det store arbejde med pleje, socialisering og miljøtræning er i gang.

Det drejer sig om 15 voksne hunde og fire hvalpe. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med de mange hunde blev for meget for ejer, og Dyrenes Beskyttelse blev derfor kontaktet. I samarbejde med tidligere ejer, politiet og socialhjælp er hundene flyttet ind på internatet i Århus.

- Det er altid trist, når hverken mennesker eller dyr har det godt, men i denne sag valgte ejer heldigvis at række ud og få den nødvendige hjælp. Ejer har været samarbejdsvillig og gjort sit bedste, og vi er glade for, at vi har kunnet hjælpe både ejer og hunde godt videre. Vi har efterfølgende hjulpet ejer med at få socialhjælp til rengøring og oprydning, så han kan komme godt videre efter at hundene er flyttet, siger Rolf Nordentoft, internatleder ved Dansk Dyreværn Århus, Dyrenes Beskyttelse.

Nervøse og skræmte

De 19 hunde opholder sig på internatet i Århus. Her venter et større arbejde med at gøre dem alle klar til nye hjem. Hundene er underernærede og bærer præg af, at de ikke har fået nok foder, og at fodringen har foregået tilfældigt og ofte på gulvet.

- Hundene har det efter omstændighederne okay, men der ligger et stort arbejde foran os med socialisering, renligheds- og miljøtræning. Vi har fundet grus i deres afføring og ølkapsler i opkast. Det skyldes højest sandsynligt, at de er blevet fodret direkte på gulvet og derfor ved en fejl har spist andet end foder, siger Julie Skaadegaard, hundeadfærdsintruktør på Dansk Dyreværn Århus. 

Hundene bærer præg af, at de har været overladt til sig selv en stor del af tiden. De har aldrig været udenfor ejers hus eller have og har derfor heller ikke haft kontakt til andre mennesker. Ved ankomst var de skræmte og nervøse, men særligt de yngste hvalpe er allerede ved at blive mere modige. Rolf Nordentoft er positiv over for hundenes fremtid.

- Lige nu er opgaven stor, da ingen af hundene er renlige, har prøvet at gå i snor eller kan andre basale ting for en hund. Så opgaven med at socialisere de voksne hunde har førsteprioritet. Hundene var meget beskidte, da de ankom, men for ikke at stresse dem har vi ventet med at give dem et bad, til de havde vænnet sig lidt mere til os og til internatet, siger Julie Skaadegaard.

Lille Bille måtte til dyrlæge med det samme

De fire små hvalpe, der ankom med flokken, blev vurderet til at være omkring 16 uger gamle. Hvalpene havde ikke fået nok foder, og de var derfor stærkt underernæret, da de ankom. Den ene hvalp, Lille Bille, måtte køres til dyrlæge kort tid efter ankomst til internatet, da han var slap, ikke kunne stå på sine ben eller ville spise og drikke.

Bille blev kørt til nærmeste dyrehospital, hvor han blev indlagt og fik væske i et drop samt kvalmestillende medicin. Han er tilbage på internatet igen og er i bedring.