2 ud af 3 dyreejere har ikke forsikring til deres kæledyr

2 ud af 3 dyreejere sygeforsikrer ikke deres dyr

En Epinion-undersøgelse foretaget for Dyrenes Beskyttelse fra marts 2017 viser, at 65 % af alle danske dyreejere ikke har en sygeforsikring til deres dyr. Det kan have kedelige konsekvenser for dyrene. En Gallup-undersøgelse viser samtidig, at mere end hver anden hunde- og katteejer har haft deres kæledyr til dyrlæge, operation eller indlæggelse.

Skrevet af:
Jens Jokumsen

Mange danske dyreejere har ikke en sygeforsikring til deres kæledyr til dækning af udgifter ved ulykke eller sygdom. Regninger på medicin og operationer kan være så høje, at danskere ikke kan betale for deres syge dyr.

”Vi hører desværre om situationer, hvor en dyreejer står med en syg eller tilskadekommen hund eller kat og en operation, der kan løbe op imod 10.000 kr. eller mere, som de ikke kan betale. I de tilfælde kan ejeren komme i den meget ubehagelige situation at være nødt til at få dyret aflivet,” siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.

Jens Jokumsen mener, at det er forglemmelse og økonomi, der gør at danske dyreejere ikke tegner en sygeforsikring.

”Vi tænker ikke over, at vores kæledyr kan blive syge eller brække benet. Og så er vi jo vant til, at når vi selv bliver syge, så er der et system, der gratis tager sig af os,” siger han.

Anbefaler en forsikring

En sygeforsikring, der typisk dækker medicin og dyrlægeregninger ved ulykke og sygdom kan dog betyde, at færre dyr og dyreejere ender i en vanskelig situation, hvor det er økonomien, der afgør dyrets skæbne:

”Vi anbefaler altid, at der tegnes en sygeforsikring, når der anskaffes et dyr. Med en sygeforsikring er dyret garderet mod uventede skader og sygdom. Flere forsikrede dyr vil betyde bedre dyrevelfærd i Danmark,” siger Jens Jokumsen.

For kun med en syge-ulykkesforsikring til hunden eller katten, er der hjælp at hente.

”Vi ser i gennemsnit en udbetaling på 4.500 kr. pr. skade for både hunde og katte, der er kommet til skade eller er blevet syge. Har man ikke forsikret sit kæledyr mod sygdom og ulykker, kan det altså hurtigt blive dyrt at få dem behandlet,” siger Thomas Pirmo, direktør for Privat Partner i Gjensidige Forsikring, som sammen med Dyrenes Beskyttelse lancerer unikke forsikringer, der udover sygeforsikring også indeholder råd og vejledning til hunde- og katteejere.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse. Det har blandt andet betydet, at vi har fået masser af fokus på dyrevelfærd i vores nye forsikringer til hunde og katte. Blandt andet genoptræning efter operationer, hundesvømning og behandling hos kiropraktor,” siger Thomas Pirmo.

En ny undersøgelse foretaget af Gallup for Gjensidige Forsikring i 2017 viser yderligere, at 24 % af den danske befolkning med kæledyr ville betale 1000-5000 kr., hvis deres kæledyr blev ramt af en livstruende ulykke eller sygdom. 21 % ville betale mindre end 1000 kr., mens kun 11 % ville betale mere end 5000-10.000 kr.

Ny dyreforsikring fra Gjensidige i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

Med en hunde- eller katteforsikring fra Gjensidige, kan du sikre, at du ikke skal stå i en situation, hvor det alene er økonomi, der skal afgøre din vens skæbne.

Dyreforsikring er lavet i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og den indeholder masser af fokus på dyrevelfærd, blandt andet genoptræning efter operationer, hundesvømning og behandling hos kiropraktor

Læs mere på http://gjensidige.dk/db