Kat på Bornholm

200 nye hjem til dyrene på Bornholm

1. oktober er det 1 år siden, at Bornholms Internat åbnede dørene for kæledyr i nød. I den periode har 200 dyr fået nye hjem, og Lone Bendixen, der driver internatet, har haft rygende travlt. Hun er derfor ikke i tvivl om, at det var det rigtige valg at åbne dørene for dyr i nød.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

1. oktober markeres en særlig dag på Bornholms Internat. Denne dag er det 1 år siden, at Lone Bendixen og hendes mand åbnede dørene, i deres private hjem, for dyr i nød, og i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse startede Bornholms Internat.

Siden har der været rygende travlt, og der er blevet etableret både en stor katteafdeling, samt en afdeling til både kaniner og marsvin. Internatet ligger naturskønt tæt på Østerlars, så der har heldigvis været plads nok til, at byde både katte, kaniner og marsvin velkommen.

- Vi er utrolig glade for, at vi startede det nye samarbejde med Lone op. Hun har været en super god samarbejdspartner fra starten og det har virkelig været en stor ressource for os at få Bornholms Internat med ombord. Det første år har 200 dyr fået nye hjem, og internatet har virkelig knoklet for at hjælpe alle, fortæller Karina Fisker, Internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Overflod af katte og efterladte marsvin

Da Bornholms Internat åbnede dørene for et år siden, var det som udgangspunkt katte, der kunne få hjælp. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke kun var kattene, der havde behov for hjælp.

- Internatet fik rigtig travlt sidste år i november, da 18 marsvin blev fundet efterladt. På det tidspunkt var der ikke en decideret afdeling til marsvin og de flyttede derfor ind i en lukket afdeling af kattestalden. Det er dog ikke optimalt med katte og marsvin sammen, så der er derfor senere blevet bygget en marsvineafdeling, fortæller Karina Fisker og fortsætter:

- Også kaninerne har Bornholms Internat måttet bygge en afdeling til, så der har virkelig været travlt det sidste år.

Kattene har også fyldt meget. Der er af flere omgange kommet mange katte ind fra samme sted, senest i sommer, hvor der kom 37 katte ind fra samme hjem, hvor opgaven med at passe de mange katte var blevet for stor for ejer. Heldigvis tog ejer ansvar, og fik i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse overdraget alle kattene til Bornholms Internat.

- Sagen med de 37 katte var en af de mere lykkelige, da alle kattene var i fin stand og søde og tamme. Vi har også en del sager, hvor situationen ikke er helt så lykkelig, og vi oplever både dumpingsager og sager, hvor ingen vil kendes ved de katte og killinger, som bliver fundet rundt omkring på Bornholm, fortæller Karina Fisker.

Og selvom sommeren er højsæson for Dyrenes Beskyttelses internater, så er der stadig travlt på Bornholm, hvor katte og killinger bliver ved med at komme ind. Alligevel opfordrer Karina Fisker bornholmerne til at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvis de ser et dyr i nød. 1812 fik i 2021 ca. 1.300 henvendelser fra bekymrede bornholmere.