Artikel, 6. november 2022

23 marsvin overdraget til Bornholms Internat

Bornholms Internat fik pludselig travlt, da 23 nye beboere flyttede ind samtidig. En kvinde rakte ud til internatet for at få hjælp, da hun skulle indlægges i længere tid og ikke havde nogen til at passe hendes 23 marsvin. Heldigvis stod internatet klar til at hjælpe.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Marsvin

Lone Bendixen og hendes medarbejdere fik for nylig travlt, da 23 nye beboere flyttede ind. Der var tale om 23 marsvin, som havde brug for husly, da deres ejer var kommet i knibe. Heldigvis rakte ejeren ud til internatet for at få hjælp.

Kvinden skulle indlægges i længere tid og hun vidste ikke, hvor lang tid hun skulle være væk. Hun havde ikke nogen, der kunne hjælpe hende med at passe marsvinene, så derfor ringede hun til internatet for at spørge, om de kunne hjælpe. Lone sendte derfor de to kredsformænd, Ditte og Niels, ud for at hente marsvinene og se, hvordan de havde det.

- Vi er altid meget glade, når folk rækker ud til os, hvis de er kommet i en situation, hvor de ikke kan tage vare på deres kæledyr. Det er virkelig sejt, når folk i nød formår at række ud og bede om hjælp, så dyrene ikke kommer i knibe pga. deres ejer, understreger Lone Bendixen, ejer af Bornholms Internat.

23 marsvin blev til flere

Da alle marsvinene var flyttet ind på internatet, skulle de tjekkes af dyrlægen. Lone og hendes kollegaer havde en mistanke om, at flere af hunnerne var drægtige. Ganske rigtigt kom der, kort tid efter de var ankommet, fire fine marsvineunger til verden.

- Vi havde godt på fornemmelsen, at der var unger på vej, så det kom ikke decideret som en overraskelse, at der kom fire små unger. Det er dog ikke de eneste unger, vi får, da vi ved, at yderligere ét af de andre hunmarsvin også er drægtig og muligvis en hun mere. Det afventer vi lige nu, fortæller Lone Bendixen.

For at give både unger og mødre den bedste start er de kommet ud i pleje ved erfarne plejemødre. Her bliver de passet, nusset og krammet, indtil de er gamle nok til at finde nye hjem. De drægtige mødre er også kommet i pleje, så de kan få ro, indtil ungerne kommer.

De resterende marsvin havde det alle sammen godt. De er alle sammen blevet tjekket af dyrlægen og det eneste de havde brug for, var at få klippet negle. Derudover havde alle det godt, og har fået godt foder og masser af pleje. 

Nyt hjem på Lykkelund Gedemejeri

Ud over de drægtige marsvinemødre, er flere af de andre kommet i pleje. Der var en del unge marsvin, som trængte til omsorg og socialisering, så de er også kommet ud til kærlige plejefamilier, hvor de har god tid til at blive tamme og sociale, inden de skal finde nye hjem.

Der er dog allerede fem marsvin, som har fundet deres nye hjem. De er flyttet ind på Lykkelund Gedemejeri, som er en økologisk besøgsgård på Bornholm. Her bor den dyrlæge, som kommer fast på Bornholms Internat, og da hun tilså de 23 marsvin, tilbød hun, at de fem kunne flytte ud på hendes gård. Her kommer de nu til at hilse på alle dem, der kommer for at besøge gården og generelt nyde livet sammen med andre marsvin.