Brandehvalp

29 hunde flytter ind i juletravlheden

Julen og nytåret er en travl tid for Dyrenes Beskyttelses Internater. Mange får deres hunde og katte passet, og der er godt fyldt op med dyr der skal passes og plejes. Alligevel rykkede Brande – og Nordjyllands Internater ud, da 29 hunde havde brug for hjælp.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hen over julen og nytåret er der fyldt op med firbenede på Dyrenes Beskyttelses Internater. Det er typisk pensionsgæster der fylder, men i år endte afdelingen for internathunde også med at være godt fyldt på både Nordjyllands - og Brande Internat.

21. december rykkede begge internater ud, for at hente en samlet gruppe på 29 hvalpe og unghunde. De mange hunde kom fra hver deres hjem, hvor opgaven med at have mange dyr var blevet for omfattende for ejerne. Heldigvis rakte de ud og fik den nødvendige hjælp.

80 pensionsgæster i Brande

På Brande Internat er der plads til 80 pensionshunde, fordelt på 8 afdelinger. Derudover er deres afdeling til internathunde ret fleksibel, da flere rum kan deles eller gøres større alt efter hundenes behov. Fysisk havde de derfor plads til de 16 hvalpe, men der var helt fyldt op og alle medarbejderne måtte træde til og hjælpe.

- De første dage gik med at hvalpene var i isolation og at de blev vaccineret og fik dyrlægetjek. Så snart det var klaret, kunne vi rykke dem op i vores internatafdeling. I og med vores pension er helt fyldt op i perioden, er det virkelig udfordrende at få så mange hvalpe ind, men heldigvis var der plads til dem. Personalet har arbejdet hårdt, for at få alting til at gå op og sikre alle hunde og de andre internatdyr havde det rigtig godt hen over nytåret, siger Brian Karlsen, Internatleder i Brande.

Normalt forsøger Brande Internat altid at give personalet en ekstra fridag mellem jul og nytår, men i år har alle medarbejdere og alle frivillige givet en ekstra hånd, for at få enderne til at mødes.

Fyldte afdelinger og ekstra hænder

I Nordjylland måtte internatet i gang med den helt store klargøring, da de fik at vide at de skulle hente 13 brune labradorer. Hele hundeafdelingen blev indrettet, så hver eneste hund fik et hyggeligt rum med bamser, kurve, tæpper, vand og madskål og snacks. Pensions - og internatafdelingerne er helt adskilt, så pladsen var heldigvis ikke et problem.

- Vi er virkelig afhængige af vores fantastisk frivillige som gør en kæmpestor indsats i sådan en situation. Vi har været fuldt booket med pensionshunde, og alle skal have fire ture om dagen, samt masser af nus, fodring og rengøring. I og med at vores team er så godt, så kan de frivillige hjælpe med vores pension mens personalet tager sig af labradorerne, som var stressede da de ankom, siger Karina Fisker, internatleder i Nordjylland.

Normalt er vinteren lavsæson på internaterne, men for Nordjylland har de sidste uger af 2022 været travle. I starten af december modtog de 16 Dansk-svensk gårdhunde og d. 21. december de 13 labradorer, så det har ikke været en stille periode for internatet.

- Vi har et rigtig godt hold, og det er så fedt at mærke, at folk træder til og hjælper når vi modtager så mange dyr på en gang. Vores personale og frivillige har virkelig gjort en forskel ud over det sædvanlige den seneste tid, siger Karina Fisker.

Dyrenes Beskyttelse har altid ledige nødpladser, så det er muligt at hjælpe dyr hvis det bliver nødvendigt.