Tre små flaskekillinger, ankommet til dyreinternatet i Århus for at blive sundhedstjekket.  Foto: Stine Skov-Jensen

3 killinger fik en trist start på livet

Nogle gange kan starten på livet vise sig fra sin hårde side og give skrammer allerede før det er rigtig begyndt. Det skete for tre små killinger, da deres mor blev påkørt og døde, men heldigvis var et venligt par opmærksomme på, at morkatten efterlod sig tre hjælpeløse killinger.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I en lille by lidt udenfor Randers blev en ung kattemor påkørt i en trist ulykke. Heldigvis blev hun opdaget af et venligt par, som boede i nærheden, og de vidste, at hun havde tre små killinger, som ikke ville kunne overleve på egen pote. Parret besluttede sig derfor for at lede efter killingerne, indtil de fandt dem, så de kunne få den hjælp, de havde brug for.

Da parret endelig fandt killingerne, havde de ligget et par timer uden deres mor. De skyndte sig derfor at lægge killingerne ned i en kasse, som var foret med tæpper, hvorefter de ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Killingerne blev hurtigt hentet og kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Århus, hvor de fik varmen og blev tilbudt mælk fra flaske. Parret, der havde fundet killingerne, fortalte, at de vidste, at morkatten var meget tam, og personalet i Århus kunne med det samme mærke, at killingerne også var tamme og vant til mennesker.

Friske og søde killinger

Da de ankom til internatet, var killingerne kun 2,5 uger gamle og alt for unge til at klare sig selv. De blev derfor som det første tjekket af dyrlægen, hvorefter de blev sendt ud i en kærlig plejefamilie, som skulle passe dem, indtil de blev gamle nok til at få et nyt hjem. Killingerne blev døbt Ellie, Ulrik og Simba.

- Selvom de havde ligget uden deres mor i nogle timer og var temmelig kolde, så var de ret frække og friske fra starten. De havde masser af energi, så vi var faktisk ikke så bekymrede, fordi de bare var søde, friske og kærlige, siger Sara Bjerg, veterinærsygeplejerske ved Dyrenes Beskyttelse Århus.

Bonusfar hos plejemor

Killingerne startede med at være hos en plejemor, som gav dem flaske de første uger. Da killingerne var gamle nok til at spise selv, kom de videre til en plejemor, som skulle passe dem, til de var 12 uger.

De tre killinger var så heldige, at deres nye plejemor allerede havde en voksen kat. Katten viste sig at være et rigtig godt forbillede for de små killinger, og han gad både lege med dem og passe på dem. Plejemors kat kom hurtigt til at fungere som bonusfar, og Ellie, Ulrik og Simba nød virkelig den voksnes kats selskab.

- Det er et rigtig dejligt kuld killinger, og der var liv og glade dage i hele huset. De voksede, som de skulle, og var meget nysgerrige på verden. Det var rigtig hårdt at skulle aflevere dem tilbage til dyreinternatet igen, men jeg ved, at de hurtigt fik nye og kærlige hjem, og så er det det hele værd, siger Nadia Hertzum, plejemor ved Dyrenes Beskyttelses Århus.

Alle tre killinger har nu fundet et nyt og kærligt hjem. Heldigvis endte en tragisk begyndelse med en lykkelig slutning, takket være et opmærksomt par, et dyreinternat i Århus og en engageret frivillig plejemor.