hund slapper af

3 tips til at undgå, at hunden får coronastress

Selvom mange hunde nyder at være sammen med deres familie, så har de også brug for hvile. Hvis hunden overstimuleres, risikere man at den bliver stresset. Her kommer tre tips til at undgå at hunden får coronastress.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hunde er sociale dyr, som elsker at bruge tid sammen med deres familier. Men selvom de er sociale, så kan de også blive stressede, hvis de konstant er sammen med deres mennesker, eller bliver stimuleret.

Derfor har coronakrisen ikke kun været positivt for hunde, der er vant til at være alene mange timer hver dag. En voksen hund sover mellem 12-14 timer hver dag og en hundehvalp sover mellem 18-20 timer. Derfor er det vigtig at skabe nogle gode rammer for, at hunden kan hvile sig, selvom familien er hjemme. Her kommer tre tips:  

Giv hunden et sted med ”helle”

  • Det er vigtigt at sørge for, at hunden har et området i hjemmet hvor den kan slappe af, og at familien accepterer når hunden går derhen og lægger sig. Det kan være et rum den er tryg i eller måske dens kurv eller et åbent transportbur. Man skal blot sørge for, at når hunden er der, har den helle. 

Hold de samme rutiner

  • Sørg for at familien holder de samme rutiner som normalt. Stå op på samme tidspunkt, giv hunden sin mad på samme tidspunkt og luft den på nogenlunde samme tidspunkt som normalt.

Lad hunde være alene

  • Sørg for at hunden også er alene. Det er vigtigt at hunden bliver hjemme en gang i mellem, så hunden stadig får fred og tid alene. På denne måde kan man også træne at være alene hjemme, så det bliver vedligeholdt til når man skal tilbage på job igen.

Det er vigtigt at vi finder en anden måde at give hunden ro i hverdagen på, når vi pludselig er mere hjemme. Hunden har brug for ro i løbet af dagen, ellers bliver den stresset og kan ikke finde ro, f.eks. om natten når den skal sove.

Hvordan ser man om hunden er stresset?

Hvis hunden gør en af følgende ting, kan det være tegn på stress.

  • Hunden hyperventilerer uden at det er varmt eller den har været aktiv.
  • Hunden har store øjne med udvidede pupiller. Hunden har svært ved at falde til ro og virker rastløs.  
  • Del artiklen på: