de fem killinger i transportkasse

5 killinger mast sammen i transportkasse

2022 startede voldsomt for fem halvstore killinger, da de blev mast sammen i en lille transportkasse og efterladt ved et supermarked i Nakskov. Heldigvis blev killingerne fundet i tide.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Et nyt år er for mange lig med en frisk start, men for fem halvstore killinger startede året desværre voldsomt ud. Killingerne var blevet mast ind i en lille transportkasse, hvor de lå oveni hinanden og ikke kunne stå oprejst alle sammen. Kassen var fyldt med afføring fra de fem skræmte killinger.  

Heldigvis blev killingerne opdaget, da en kvinde skulle handle. Transportkassen stod bag et supermarked i Nakskov, og da kvinden så den forladte kasse, undrede hun sig over, hvorfor den stod der. Hun tjekkede derfor, om den var tom og heldigvis for de fem killinger, der var forladt den kolde januardag.  

Haltede da de kom ud af kassen 

Kvinden, der fandt killingerne, skyndte sig at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Her blev det aftalt, at kvinden selv skulle køre killingerne til Falsters Internat, som stod klar til at tage imod de skræmte dyr.  

- Da vi modtog kassen med killinger, startede vi med at få dem ind i vores modtagelse, hvor de kunne blive lukket ud. Killingerne var meget skræmte og de første minutter humpede de rundt, fordi de havde været lukket inde på så lidt plads. Det var meget hjerteskærende at se, fortæller Gitte Petersen som ejer og driver Falsters Internat.  

Killingerne blev i første omgang vasket og gjort rene, da de alle sammen var smurt ind i afføring. De fem dyr var så mast sammen i transportkassen, at det ikke var muligt at se ved første øjekast, at der faktisk var fem killinger.  

Modigere dag for dag 

I begyndelsen var killingerne meget skræmte og turde slet ikke komme tæt på mennesker. De lå bare i én stor bunke sammen og rystede, hver gang personalet på internatet kom tæt på dem.  

- Det var tydeligt for os at se, at de var meget mærkede af deres oplevelse, men heldigvis er de lige så stille tøet op og får mere og mere tiltro til mennesker. Vi oplever dog stadig, at de reagerer voldsomt ved fx høje lyde. Hvis der er en uventet høj lyd, så farer de sammen og bliver meget skræmte. Men det bliver bedre dag for dag, fortæller Gitte Petersen og afslutter:  

- Vi forstår simpelthen ikke, at man kan finde på at gøre sådan noget her. Det er slet ikke i orden.   

Killingerne har fået navnene Lucky, Loui, Lilly, Luna og Lucy og befinder sig på Falsters Internat, hvor de er ved at blive klar til at finde deres nye, kærlige hjem.