Artikel, 18. marts 2021

6 cm sår kostede Eigil halen

Katten Eigil blev fundet alene på en villavej. Eigils hale havde et stort sår og hang helt slapt ned og han havde tydelige smerte og ubehag pga. halen. Heldigvis fandt en kvinde ham og fik ringet til Dyrenes Beskyttelse Vagtcentral 1812.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Eigil

Lille Eigil blev fundet på en villavej med en dårlig hale og mange smerter. En kvinde opdagede ham, da han vandrede rundt og miavede efter hjælp. Da kvinden fik set rigtig på ham, kunne hun se at hans hale havde et stort sår og hang helt slapt ned.

I første omgang prøvede kvinden at finde ud af om nogen i området savnede en kat, men da der ikke var nogen som savnede katten, skyndte hun sig at tage ham med hjem og ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp.

Halen måtte amputeres

Eigil blev hentet og bragt til Nordjyllands Internat. Her blev han tjekket af internatets dyrlæge og de fandt ud af at hans hale desværre var så skadet, at det var bedst at amputere den. Eigil havde et 6 cm langt sår ved haleroden, som havde skadet hans hale så meget at den ikke længere fungerede. Dyrlægen mente at hans skade være en bidskade, fra han havde været oppe og slås.

Ud over halen, fejlede Eigil ikke noget og det blev derfor besluttet at hans hale skulle fjernes så han kunne få et godt liv uden smerter. Han blev derfor kørt til Frederikshavns Dyrehospital hvor halen blev fjernet.

Heldigvis var Eigil en sej lille fyr og han tog hele operationen i stiv pote. Cathrine Cocks som er internatmedarbejder på Nordjyllands Internat fortæller: Han er JORDENS SØDSTE mis, seriøst virkelig en dejlig kat – og han har taget det hele i stiv pote. Han er slet ikke påvirket af operationen, og kommer sig så fint. Hele personalet på internatet er helt vild med ham. 

I dag har han heldigvis fået et nyt hjem og selvom han ikke har nogen hale, så skal han nok få verdens bedste liv i sti nye kærlige hjem. Se videoen og vær med i Eigil rejse mod et nyt og kærligt hjem.