Artikel, 17. november 2021

6 killinger dumpet ved hovedvej

Selvom der dumpes og efterlades mange killinger og katte hver måned, så er det alligevel et chok hver eneste gang der kommer dumpede dyr ind på et af internaterne. I oktober blev der fundet 6 killinger i en papkasse, sat af ved hovedvejen tæt på Nordjyllands Internat.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
killinger

Der er næsten ingen grænser for, hvordan mennesker skiller sig af med deres uønskede kæledyr. I midten af oktober var det 6 små killinger det gik ud over. Killingerne var blevet puttet i en papkasse, som var lukket med reb og efterladt i vejkanten, overladt til deres egen skæbne.

Heldigvis blev kassen opdaget i tide, da skraldemanden den morgen undrede sig over den efterladte papkasse og valgte at tjekke den. I kassen fandt han de 6 små killinger, som han hurtigt vurderede, havde brug for hjælp. Han tog derfor kassen med og afleverede den på Nordjyllands Internat, hvor de tog hånd om de svigtede killinger med det samme.

Internatet er vrede over mange svigtede dyr

Da kassen blev åbnet på internatet, kom de seks små killinger til syne. Killingerne var meget skræmte og de trykkede sig alle ned mod kassens bund. Nicoline Kolind, som er souschef på Nordjyllands Internat, fortæller:

- Vi bliver lige forfærdede og kede af det hver gang vi oplever at dyr bliver dumpet. Hvis man er katteejer, bliver man simpelthen nødt til at tage ansvar for sine dyr. De er levende væsner og det mindste man kan gøre, er at få neutraliseret og mærket sin kat, så man i det mindste ved at den ikke får killinger, men som ejer ikke ønsker, og at den kan komme hjem igen.

De seks killinger blev alle dyrlægetjekket, for at sikre at alt var i orden. Ved tjekket vejede de mindste af dem kun 500 gr. og det var derfor alt for små til at være uden deres mor. Killingerne blev derefter sendt ud i en kærlig plejefamilie, hvor de kunne vokse sig stærke og gamle nok til at finde deres nye hjem.


- En kat kan sagtens blive 15 år, og i denne periode skal man passe på den! Det er katteejer der vælger katten og ikke katten der vælger familien, og derfor er det katteejerens ansvar at passe på den. Alle internaterne er oversvømmet i uønskede killinger som folk har været ligeglade med og efterladt, og det er simpelthen for dårligt, siger Nikoline Kolind.

Sagen er selvfølgelig blevet politianmeldt, da det er forbudt at efterlade levende væsner til deres egen skæbne på denne måde.