Hvalpe

7 år med svigtede dyr i Nordjylland

Mandag d. 15. marts fylder Dyrenes Beskyttelses Internat i Nordjylland 7 år. Siden Internatets åbning har mange tusinde dyr fået nye hjem, og medarbejderne er ikke i tvivl om, at de gør en stor forskel.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Store øjne, våde snuder, blød pels, blanke fjer eller små poter. Det lyder som en drøm for dyreelskere, men på Nordjyllands Internat er det ikke bare en drøm om et liv med dyr, det er hverdag for de mennesker der hver eneste dag arbejder med svigtede kæledyr.

Hvert eneste år hjælper Nordjyllands Internat flere hundrede dyr med at finde et nyt og kærligt hjem. Siden Internatet slog dørene op for 7 år siden har 5204 forskellige dyr fået en ny familie. Efterhånden som internatet er blevet en kendt installation i Nordjylland har de også fået mere og mere travlt.

Det første år Nordjyllands Internat modtog dyr fik 422 dyr nye hjem. I 2020 er det tal over dobbelt så højt og 1046 dyr fik et nyt hjem efter deres tid på internatet.

Hvert eneste dyr får en plads i medarbejdernes hjerter

Selvom det lyder som et drømmejob, så er det også hårdt arbejde at passe og hjælpe de dyr der kommer ind på internatet. Nicoline Kolind er souschef på Nordjyllands Internat og hun har været med siden dørene blev slået op.

- Der er ingen tvivl om, at den positive udvikling der sker med dyrene på Nordjyllands Internat, er den største motivationsfaktor jeg kan få. Dyrene kommer indimellem fra kummerlige forhold, og ud af de ansættelser jeg har haft i mit arbejdsliv, er arbejdet på Nordjyllands Internat dét, hvor jeg føler jeg gør den største forskel, fortæller Nicoline Kolind.

Der er nogle dyr, som gør et stort indtryk. For Nicoline har særligt hunden Choko bidt sig fast i hendes hjerte.

- Choko kom fra en dyreværnssag hvor han og nogle andre hunde havde levet kummerligt og uden adgang til nok mad. Han var derfor utrolig sky og særligt bange for mænd da vi fik ham ind. Jeg fik ansvaret for ham, og brugte flere måneder på at opbygge hans selvtillid og hans tiltro til mennesker igen. Da han endelig var klar til at få et nyt hjem fandt vi en fantastisk familie til ham, fortæller Nicoline og fortsætter:

- Desværre skete der det, som ikke må ske. Choko stak af en af de første dage i sit nye hjem. Efter et par dage ringede familien for at fortælle os på internatet det, og en kollega og jeg satte os straks i en bil og kørte halvanden time ned for at prøve og finde ham. Vi ledte i fem timer og til sidst fik vi et tip om at Choko var på en mark i nærheden. Da vi kom derhen, kaldte jeg på ham og i bedste Disney-stil kom han straks hen til mig. Han kunne simpelthen kende min stemme og den forbandt han med tryghed, forklarer Nicoline med et smil.

Choko kom tilbage til sin familie og har det i dag rigtig godt. Selvom det kan være svært at sige farvel til dyrene efter man har knyttet sig til dem, så er Nicoline ikke tvivl om hvad der er vigtigst.

- Den største motivationsfaktor er, at jeg giver dem noget der er bedre end livet på internatet. En familie med tid, erfaring og ressourcer til at skabe et godt liv, til netop det dyr, som har haft en mørk fortid. Og med det i baghovedet giver det så god mening for mig at sende dyrene videre til deres nye familier, afslutter Nicoline Kolind.

Nordjyllands Internat

Nordjyllands Internat er drevet af Dyrenes Beskyttelse. Internatet hjalp i 2020 1046 dyr med at finde et nyt hjem. Internatet ligger i Hjallerup og består af et team med veterinærsygeplejersker, dyrepasser og adfærdskyndige.

Der er også knyttet en stor gruppe frivillige til at hjælpe på internatet. De frivillige tæller alt fra hundeluftere til kredsformænd og plejefamilier.

Det er også muligt at få passet både hunde og katte ved Nordjyllands Internats Pension.