Micino
Foto: Cathrine Cocks

9 år gammel kat blev hjemløs

Micino blev opdaget, da han søgte hjælp under en snestorm. Den ældre hankat miavede ved døren, indtil en venlig person lukkede ham ind i varmen. Det viste sig, at Micino var mærket og registreret, men hans ejer var død. Der var bare ingen, der havde opdaget, at Micino nu manglede en familie.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Under et voldsomt snevejr i Nordjylland stod der pludselig en ældre kat og miavede foran et hus. Katten ville rigtig gerne ind i varmen, og heldigvis besluttede en venlig borger at give katten husly i snevejret.

I første omgang så det ud til, at katten blot var kommet væk hjemmefra, da den havde tydelige øretatoveringer, som kunne aflæses. Borgeren tog derfor katten med til Nordjyllands dyreinternat for at få hjælp til at slå ejeren op i katteregisteret, så den igen kunne komme hjem.

Det viste sig hurtigt, at det ikke blev så nemt at hjælpe Micino, som katten viste sig at hedde, hjem igen.

Ingen ejer og intet hjem 

Selvom Micino var registreret til en ejer, var det ikke muligt at ringe manden op. Personen, der havde indleveret ham på Nordjyllands dyreinternat, besluttede derfor at køre ud forbi adressen for at se, om ejeren stadig var der, men der ventede en trist overraskelse.

Micinos gamle hjem eksisterede ikke længere, og hele huset var brækket ned. Borgeren talte med naboen, som fortalte, at den tidligere ejer var død, og at det derfor ikke længere var hans hus. Micino var dermed både hjemløs og ejerløs.

- Der var ingen familiemedlemmer, som kunne tage sig af Micino, og han overgik derfor til os. Det er hjerteskærende, at han har vandret rundt uden et hjem og uden nogen til at tage sig af ham. Men vi er glade for, at han endte hos os, for han er den skønneste kat, som fortjener et rigtig godt otium, fortæller Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands dyreinternat.

I god form 

Ligesom alle andre katte, der ankommer til Dyrenes Beskyttelses internater, blev Micino undersøgt af en dyrlæge. Heldigvis var den ni år gamle hankat i topform, og han var derfor helt klar til at finde et nyt og kærligt hjem.

- Han har uden tvivl haft et dejligt liv, for han er den mest afbalancerede, rolige, kærlige og stabile kat. Han er venlig over for andre katte, kommer altid hen imod os, elsker at blive nusset og at snakke. Han er generelt en vidunderlig kat, siger Cathrine Cocks.

På Nordjyllands Internat var personalet rigtig glade for, at Micino var mærket og registreret. Selvom ejeren desværre ikke var her længere, var det muligt at tjekke op på det, og det er rigtig godt at vide, at han har haft ni dejlige år, inden han kom på dyreinternat.

- Vi er bare glade for, at vi kunne få en afklaring. Heldigvis har Micino nu fået et nyt og kærligt hjem, og vi ved, at han får det rigtig godt som seniorkat i sin nye familie. De mennesker har fået en rigtig dejlig kat, siger Cathrine Cocks.