Vinderne af Årets Dyreven 2020 er fundet

Årets Dyreven hjælper udsatte

For 60. gang blev Danmarks største dyreven kåret, da Dyrenes Beskyttelse endnu engang udnævnte Årets Dyreven den 20. november. Fejringen hyldede alle de dyrevenner, der har ydet en ekstraordinær indsats for dyrene. Team Servicehunden vandt hovedprisen som Årets Dyreven 2020.

Skrevet af:
Marie Hougaard

En politimand med hjertet på rette sted, en landmand med grise på hjernen og en forsker opslugt af dyrevelfærd var bare nogle af de nominerede til prisen Årets Dyreven 2020. Feltet var som altid spækket med ekstraordinære dyrevenner, der har gjort en stor indsats for dyrene. Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse tre dyrevenner, der har ydet noget ekstra for dyrene i de tre kategorier Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. Blandt de tre kategorivindere udnævnes en til at blive Årets Dyreven 2020. Dyrenes Beskyttelse har kåret de største dyrevenner siden 1960, og hæderen er tilfaldet en syngepige og en mælkekusk, en rejsebiografejer og en adfærdsbehandler, en flok landmænd og indtil flere politikere. 

Vinderne 2020

Alle de nominerede i 2020 har gjort en ekstraordinær indsats for dyrene, og i november afgjorde en onlineafstemning vinderne i de tre kategorier.

I kategorien Årets Helt er det politimanden Henrik Taagaard fra Nordjyllands Politi, der løber med sejren. Henrik Taagaard har været leder af dyrevelfærdsenheden i Nordjyllands Politi og satte derudover dyreværnssager meget højt i sit arbejde. Med Henrik Taagaards store indsats fik Dyrenes Beskyttelse en uvurderlig samarbejdspartner for dyreværnsarbejdet i Nordjylland. 

Det blev Bovbjerg Økologi, der løb med prisen som Årets Frontløber. Bovbjerg Økologi arbejder med at fremavle sunde, robuste og økologiske søer, som andre økologer kan købe. Bovbjerg Økologi arbejder dermed med en linje af økologiske grise, der måske får færre, men til gengæld stærkere smågrise. Søerne og grisene har adgang til åben himmel på marken ved Give, hvor den økologiske gård ligger.

Hunde kan noget helt særligt for os mennesker, og det ved de i den grad hos vinderen af Årets Brobygger. Team Servicehunden arbejder nemlig med at uddanne servicehunde til mennesker i vanskelige situationer, så de kan få en firbenet makker. Team Servicehunden uddanner hunde til mennesker med både psykiske og fysiske handikap, og samarbejder desuden med både Roskilde og Fyns Internat om at finde egnede servicehunde.

Årets store pris

Vinderen af den store pris som Årets Dyreven går i år til Team Servicehunden for deres store arbejde med at uddanne servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handikap såsom angst og autisme. Team Servicehunden har desuden igangsat et projekt med Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor indsatte passer og træner hundehvalpe som en del resocialiseringsprogrammet i fængslet. Team Servicehunden vinder prisen som Årets Dyreven for deres store arbejde med hunde, der kan gøre en stor forskel for udsatte unge, børn og voksne, der står et svært sted i livet. Hundene gør en kæmpe forskel for mennesker, der har fået nogle knubs i livet, og som derfor får ekstra meget ud af en firbenet makker.

Om Årets Dyreven

Har løbet af stablen siden 1960

Der kåres først i tre kategorier: Årets Helt, Årets Brobygger, Årets Frontløber ved afstemning online

Af de tre kategorivindere udvælges Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse

Vinderen får overrakt Dyrenes Beskyttelses guldmedalje og kommer op på foreningens Wall of Fame, der hædrer samtlige dyrevenner siden den første kåring i 1960

Se rørende video af vinderne