kat nordjylland

Adoptionsfamilierne kom dyreinternaterne til undsætning

Dyrenes Beskyttelses 10 internater var så fyldt med katte, at flere af internaterne var fyldt op. En bøn til danskerne viste sig dog at hjælpe og ugerne efter strømmende danskerne til for at adoptere kat fra internat. Foreningen sender derfor en stor tak!

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Dyrenes Beskyttelses internater er fyldt med katte. Sæsonen bliver længere og de mange svigtede killinger og katte kommer stadig ind i en lind strøm. I slutningen af september måtte flere internater lukke for at tage imod flere katte og foreningen måtte sende en bøn afsted til danskerne: Hvis I skal have kat i jeres familie, så tænk gerne på Dyrenes Beskyttelse.

Det viste sig at virke, og næsten 150 katte og killinger fik de kommende dage nye hjem. Det gjorde at internaterne igen kunne åbne for katte, og det glæder Karine Fisker, som er internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

- Vi er utrolig glade for, at danskerne tænker på os, når de skal have en ny kat i deres familie. De sidste uger har mange danskere været forbi vores internater for at adoptere, og det har gjort at vi igen har fået lidt plads til de nødstedte katte og killinger. Og selvom man ikke kan adoptere selv, så hjælper det os utrolig meget når danskerne deler vores opslag på de sociale medier og på den måde når dyrene endnu længere ud.

Stadig mange katte der venter på nyt hjem

Højsæsonen er dog langt fra slut. Der kommer stadig dagligt katte og killinger ind, som har brug for hjælp, fra internaterne. Dyrenes Beskyttelse oplever samtidig, er dyrene sidder i længere tid og venter på nye hjem.

- Vi er stadig bekymrede for, at energikrisen kommer til at påvirke internaterne på andet end de stigende elpriser. Når vores dyr sidder i længere tid, er der ikke plads til nye dyr, og så kommer der de her propper, hvor vi pludselig ikke har plads til flere. Priserne stiger på det meste, på nuværende tidspunkt, og et kæledyr er bestemt ikke gratis, hverken at anskaffe eller have, og vi håber selvfølgelig fortsat, at folk vil tænke på deres lokale internat, hvis familien skal forøges med en kat, siger Karina Fisker og fortsætter:

- Uden de fantastiske familier som åbner deres hjem for internatdyrene, er det ikke muligt at hjælpe så mange som vi gør, og det er vi meget taknemmelige for.