Artikel, 7. november 2019

Akut brug for hjælp: Ayas fortid spøger stadig

Aya havde fået et kærligt hjem, men hendes barske fortid gjorde at hun ikke kunne blive der. Som hvalp blev hun udsat for grov vold og et stort svigt, og denne behandling påvirker hende stadig.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Aya har haft en barsk fortid, og hun kunne derfor ikke blive i sit hjem.

Det er på alle måder, en meget sørgelig oplevelse da en familie må indlevere Aya på Fyns internat i august. Familien som har haft Aya siden hun var 1 år, har måtte indse at de ikke længere kan have hende, da hendes barske fortid har indhentet hende. Hun er begyndt at forsvare sin mad så kraftigt, at hun ofte kommer til at vælte familiens små børn omkuld.

Familien må derfor indse, at de ikke længere kan beholde Aya. Da de købte Aya i sin tid, havde de ingen anelse om hvilket liv hun havde haft før. Den barske fortid er først noget familien bliver klar over, flere år efter at de har fået Aya.

”Da Aya kommer til os, bliver det hurtigt tydeligt at hun har et kolossalt behov for tryghed og omsorg. Aya har et særligt behov for kærlighed og en masse mental træning, så hun kan fungere i rigtigt hjem igen,” fortæller Pernille Bech Pedersen, hundeadfærdsinstruktør på Fyns Internat.

Fik tæsk med en sikkerhedssko

Aya havde en hård start på livet. Hun er vokset op i et misbrugshjem, hvor hun har grundlagt den angst som ligger så dybt i hende. Aya fik som hvalp tæsk med en sikkerhedssko, var lukket ude på en altan i længere tid og fik slet ikke den motion og stimulans hun havde brug for. Og så udviklede hun en ekstrem angst for mænd, specielt mænd med hatte eller huer.

aya3.jpg

Mange af disse oplevelser, har sat sig i Aya, og kommer først til udtryk nu. Aya er alt for tyk, og har eksem og skaller på sit bagparti. De mentale problemer kommer ikke kun til udtryk i forbindelse med adfærd, men også med fysiske problemer.

Ayas fortid har desværre spændt ben for hendes fremtid. Selvom Aya havde et kærligt hjem, kunne hun ikke blive der. Derfor havde hun akut brug for hjælp, da hun kom til Fyns Internat.

aya7.jpg

”Aya er blevet svigtet som hvalp, og det viser sig sent i hendes liv. Med den rette hjælp, kan Aya kommer videre i livet. Heldigvis kom hun til os, så vi har kunne adfærdstræne hende på en positiv måde,” afslutter Pernille Bech Pedersen.

Det går din støtte til

  • Dyrlægetjek og vacciner. 
  • Foder og pleje.
  • Omsorg og kærlighed.
  • Træning og leg. 
  • Send ØNSKE til 1277 og støt svigtede dyr med 150 kr.

aya6.jpg