alle dyr fortjener en ny chance

Alle dyr fortjener en ny chance

I sidste uge modtog Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde en stor hundesag med 25 labradorer, og Dyrenes Beskyttelses internater har de seneste fire måneder i gennemsnit modtaget 1121 dyr om måneden. Presset er rekordhøjt på internaterne, men personalet afviser aldrig et dyr i nød.

Skrevet af:
Katherina Petersen

De seneste fire måneder har slået alle rekorder i antallet af indleverede dyr på Dyrenes Beskyttelses internater. 1121 dyr kommer i gennemsnit ind på internaterne hver måned, og prognosen for november måned tyder på, at presset fortsat er højt ude på landets internater.

Dyrenes Beskyttelses internater arbejder alle efter det grundlæggende princip, at alle dyr fortjener en ny chance. Derfor lukker internaterne aldrig deres døre for et dyr i nød, hvilket de sidste fire måneder har udviklet sig til en følelse af konstant pres.

”Her på internatet har vi en oplevelse af, at de førhen naturlige svingninger af indleverede dyr er forsvundet. I sommermånederne er der altid mange dyr på internaterne, men i november plejede man at kunne mærke en form for udfasning af indleverede dyr. Det mærker vi slet ikke mere. Nu kommer der mange dyr ind hele året rundt,” siger Christina Larsen, Souschef på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Landets største netværk af internater

Dyrenes Beskyttelse, som driver landets største netværk af internater, har i perioden juli-oktober i år modtaget 4485 dyr, hvilket er det højeste antal nogensinde. Mellem alle Dyrenes Beskyttelses internater er det Roskilde Internat, Brande Internat samt Fyns Internat, der tager imod flest nødstedte dyr. 

Indleverede dyr på Dyrenes Beskyttelsen internater:

Bornholm183

Brande996

Falsters Kattehjem212

Fuglebjerg Kattehjem314

Fyn843

Nordjylland501

Roskilde985

Spøttrup451

I alt4485

Uforudsigelighed er dagligdag

På Dyrenes Beskyttelses internater er der en delt oplevelse af uforudsigelige arbejdsdage, hvor der pludselig kan blive indleveret en stor mængde dyr fra både opsamlingsstationerne og fra dyreværnssager.

Internatsleder Lene Frahm husker en dag, hvor der blev indleveret 32 katte:

 ”Vi er vant til sådanne sager nu. Men det er vigtigt at huske, at når der kommer så mange dyr på én gang, så er det jo ikke bare at finde plads til dem – vi skal også tage stilling til hvert enkelt dyr. Og her er det fantastisk med både vores frivillige og plejefamilier. Vores arbejde ville simpelthen ikke kunne lade sig gøre uden dem,” understreger Lene Frahm.

Begge internater understreger også, at de uforudsigelige arbejdsdage har udmøntet sig i et personale, der på alle tidspunkter er klar til at modtage nødstedte dyr i alle mængder. Dette stod klart, da Roskilde internat i sidste uge modtog 25 labradorer fra en dyreværnssag i Nordsjælland.

”Efter den store hundesag sidste år, hvor vi modtog 91 hunde, så vidste vi helt præcist, hvordan vi skulle håndtere 25 hunde, og på hvilken måde vi skulle få dem bedst muligt indlogeret her på internatet,” forklarer Christina Larsen.