Anne Mau, frivillig på Roskilde Internat

Anne Mau: Derfor er jeg frivillig

Hverdagen på vores syv internater er travl og derfor er hjælpen fra de mennesker, der ønsker at gøre en forskel for dyrene som frivillig, helt uundværlig. Som frivillig på Roskilde Internat er Anne Mau én af dem, der er med til at gøre en stor forskel for dyrene.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Hvorfor har du valgt at være frivillig i Dyrenes Beskyttelse?

Jeg holder meget af dyr og har altid haft dyr omkring mig både som barn og voksen. Jeg adopterede to cockerhvalpe fra Cocker-sagen, og i den forbindelse lærte jeg internatet at kende som et dejligt og professionelt sted og tænkte dengang, at når jeg gik på efterløn, ville jeg gerne bruge tid dér på at være frivillig.

Hvad går dit frivillige arbejde ud på?

Jeg er praktisk medhjælp på internatet, hvor jeg går tur med hundene, gør rent ved kaniner og fugle og har praktiske og sociale opgaver, der sikrer dyrenes trivsel. Jeg er ofte også plejemor for killinger.

Hvad kan du godt lide ved arbejdet?

Den primære glæde ved arbejdet er omgangen med dyrene og at se dem gå fra at være trykkede og mishandlede til at blive tillidsfulde og glade. Det er en kæmpe gevinst at se et dyr gå fra at være trykket til at have tillid til mennesker igen. Derudover giver arbejdet masser af frisk luft og motion, og man er sammen med andre mennesker, der også går op i det samme.

Hvad håber du, at du kan bidrage med?

Jeg håber, at mit bidrag kan være med til at gøre en stor forskel for de dyr, vi hjælper. Nogle af kattene er så skravlede, at de ville være gået til, hvis det ikke havde været for os. Det er en stor glæde at være med til at sikre, at de bliver rettet op og får et godt liv. Der kommer nogle tillidsfulde og glade dyr ud af det, og det er det hele værd.

IMG_2812.JPG

Kunne du også tænke dig at være frivillig på ét af vores internater? Så kan du læse mere og ansøge her.