Balou

Balou blev bidt i halsen

Hvalpen Balou blev indleveret på dyreinternatet, da familien ikke kunne have ham mere. Han var blevet for stor en mundfuld, og efter nærkontakt med en anden hund var han blevet bidt i halsen og havde en stor byld, som en dyrlæge havde sat dræn i.

Skrevet af:
Stine Skov-Jensen

Hvalpen Balou er en dejlig blandingshund på cirka fem måneder. Han blev indleveret på internatet, efter en familie måtte erkende, at de ikke havde den tid til ham, som han fortjener. De havde fået ham passet hos en anden familie, som havde en hund i forvejen. Her blev Balou bidt i halsen, og derefter fik han en stor byld på højre side af halsen. Ved dyrlægen måtte familien erkende, at Balou ikke kunne blive boende hos dem, og dyrlægen hjalp dem med kontakten til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Overdraget til Dyrenes Beskyttelse

Michelle, en af de frivillige kredsformænd, kørte afsted for at hente Balou. Ved ankomst til dyreinternatet sad der stadig dræn i hans byld, da det var en stor byld, som skulle drænes over flere dage.

- Da ejerne havde betalt dyrlægeregningen, blev Balou overdraget til Dyrenes Beskyttelse, og jeg hentede ham. Balou var en sød og frisk hvalp på bilturen ud til internatet, fuld af ballade og relativt upåvirket af drænet i halsen, fortæller Michelle Braganza, kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

Fuld af ballade

Balou er alt, hvad en hundehvalp på fem måneder er. Han er fuld af ballade og udforsker verden med stort gå-på-mod. Da veterinærsygeplejerske Katrine Just skulle fjerne drænet, var Balou også supersej. Med en masse godbidder tog han turen på dyrlægens bord rigtig fint. Drænet blev fjernet, og Balous hals heler rigtig godt. Den er en smule hævet endnu, men heler rigtig fint.

- Balou var bare en dygtig fyr. Han synes, det var lidt træls at få fjernet stingene, men med en masse godbidder accepterede han, at jeg pillede ved drænet og fjernede det lige så forsigtigt, siger Katrine Just, veterinærsygeplejerske, Dyrenes Beskyttelse Århus.

Klar til en ny familie

Balou er nu klar til at finde sin nye familie – en familie, som er klar til at have en hundehvalp med alt hvad det indebærer. Han er en græsk gadehund, og racerne i ham kendes ikke. Familien skal derfor være erfaren og have tid til at træne og stimulere Balou både mentalt og fysisk.

- Balou er virkelig en dejlig hvalp. Han er fuld af ballade og vil så gerne møde alle mennesker og andre hunde, som han møder på sin vej. Han er fuld af gå-på-mod og søger en familie, som vil opdage og introducere ham til verden med alt hvad det indebærer, fortæller Mikkel Søndergård, dyrepasser, Dyrenes Beskyttelse Århus.

Adoptionsprocessen for en internatshund er som følger:

Ved interesse kontakter man internatet telefonisk og får lavet et telefoninterview. Her fortæller man om det hjem, man kan tilbyde Balou. Derefter gennemgår internatets hundeteam alle ansøgninger og inviterer de bedste match ind til en snak og et møde med Balou. Når Balou og hundeteamet har godkendt matchet, kan Balou rejse med familien hjem.