Kat Bornholm

Bornholms Internat fandt nye hjem til rekordmange dyr

Dyrenes Beskyttelses internat på Bornholm fandt i 2022 nye hjem til flere dyr end nogensinde før. Året har været travlt, men det glæder internatet, at bornholmerne tænker på dem når familien skal udvides.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Bornholms Internat har slået rekord, når det kommer til at finde nye hjem til dyrene. I 2022 fik 255 dyr et nyt hjem. Det er en stigning på 133 procent flere nye hjem i forhold til 2021.

- 2022 var et travlt år, hvor vi tog imod flere dyr en vi nogensinde havde forestillet os muligt. Det har været helt vildt, siger Lone Bendixen, Internatleder på Bornholms Internat.

Det høje antal formidlede dyr har året igennem givet travlhed og flere gange i løbet af 2022 har internatet måtte tænke kreativt, for at kunne hjælpe de mange dyr som havde brug for det. Det har resulteret i nødafdelinger og udvidelser året igennem.

- Selvom de svigtede katte har fyldt meget, så har marsvinene også fyldt en del, og vi har løbende bygget nye afdelinger, så vi kunne huse de mange dyr, siger Lone Bendixen.

Travlheden fra Bornholms Internat afspejler udviklingen på landsplan, hvor Dyrenes Beskyttelses ti internater satte rekord med 9085 formidlede dyr – 12 procent flere end i 2021.

Store sager giver travlhed

Den øgede travlhed skyldtes først og fremmest, at flere og flere bornholmere ved at der er hjælp at hente, hvis de oplever dyr i nød. Siden Lone Bendixen åbnede dørene 1. oktober 2021, er antallet af dyr steget og steget. En del bliver indleveret af private men mange af dyrene kommer med mere triste skæbner.

- På et tidspunkt var vi ude at hente 37 katte, fra et hjem hvor opgaven var vokset ejer over hovedet. I disse situationer er jeg glad for at vi kan træde til, for her hjælper vi både dyr og mennesker, og det gør en stor forskel, siger Lone Bendixen og fortsætter:

- Vi har også flere gange modtaget mere end 20 marsvin, som enten er blevet dumpet eller også er opgaven vokset ejer over hovedet. Dumping er aldrig løsningen, og vi løber virkelig stærkt når vi får de store sager ind, siger Lone Bendixen.

Hjælp fra frivillige

I løbet af 2022 fik Bornholms Internat hjælp af flere frivillige plejefamilier til at håndtere de mange dyr. Særligt hen over sommeren har 27 familier åbnet deres hjem, og hjulpet med at passe og pleje de mange killinger.

Selvom mange dyr har fået et nyt hjem i 2022, så er der stadig mange dyr på internaterne i Danmark - heriblandt på Bornholm. Lone Bendixen håber derfor at bornholmerne fortsat vil tænke på internatet hvis familien skal udvides med et kæledyr.