Brian Karlsen er sammen med sine forældre, Bent og Birgit Karlsen, ude at lufte to hunde i efterårsskov
Foto: Cathrine Cocks

Brian er anden generation i Brande

I 25 år har Brande Internat hjulpet dyr i nød i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse. Brian Karlsen er vokset op med dyrene og de mange opgaver på internatet, som hans forældre stiftede. I januar 2023 tog han over efter sine forældre. År efter år hjælper familien Karlsen flere tusind dyr videre i livet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I 1987 åbnede mureren Kent Karlsen og hans kone, sundhedsplejerske Birgit Karlsen, en hundepension i Brande. I begyndelsen var det en fritidsinteresse, men deres fælles passion for kæledyr gjorde, at de 5. august 1998, åbnede et dyreinternat sammen med Dyrenes Beskyttelse. Det, der startede som en fritidsinteresse, blev hurtigt til mere end et fuldtidsjob. 

– Gennem arbejdet med dyrene fik vi både afløb for vores omsorgsgen og vores glæde ved dyr. De første 12 år havde vi kun hundepension, men så blev vi kontaktet af Dyrenes Beskyttelse, der foreslog et internat sammen med hundepensionen, siger Kent Karlsen, medstifter af Brande Internat. Efter at internatet åbnede, fik Kent og Birgit så travlt, at de begge sagde deres faste arbejde op og i stedet satsede fuldt ud på dyrene. 

– Alt i alt er det lykkedes os ganske godt over tid at gøre vores hobby til vores livsstil og livsværk. Det har betydet fravalg og på nogle punkter mådehold og afsavn, men først og fremmest et rigt og spændende liv på Brande Internat, hvor vi har mødt mange dejlige mennesker og været sammen med rigtig, rigtig mange dejlige firbenede, fortæller Kent Karlsen.

Anden generation på internatet

I januar 2023 overtog parrets søn, Brian Karlsen, internatet efter sine forældre. Han havde de seneste fire år forinden været med på fuldtid. Han er uddannet tømrer med eget firma, men forældrenes livsværk trak, og nu kan han ikke rigtig give slip igen. 

– Jeg har altid tænkt, at jeg gerne ville prøve at drive internatet, og jeg har altid hjulpet i mine barne- og ungdomsår, siger Brian Karlsen. 

Brian Karlsen med en af kattene på Brande Internat.

Familieforetagende

– Det er dejligt, at han har overtaget, så vi stadig kan komme på stedet, og vi kan følge det. Vi vil stadig gerne hjælpe, og der kommer en overgangsperiode, hvor han gerne vil have, at vi er med på sidelinjen, så det er vi alle sammen glade for, siger Kent Karlsen. 

I dag har Brian overtaget hele driften. Sammen med 35 ansatte og 216 frivillige plejefamilier driver han Brande Internat og hjælper flere tusind dyr hvert eneste år.