En seksårig schæferhund levede hele sit liv i en mørk garage, helt uden vinduer og lys. Hunden blev sjældent luftet, men heldigvis tog en nabo affære og ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Foto: Cathrine Cocks, Dyrenes Beskyttelse.

Caisa levede 6 år i en mørk garage

En seksårig schæferhund levede hele sit liv i en mørk garage, helt uden vinduer og lys. Hunden blev sjældent luftet, men heldigvis tog en nabo affære og ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Caisas historie er barsk, og hun er ikke blevet behandlet med respekt eller omsorg, sådan som hun burde. Sådan lyder det fra Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands Internat. Den seksårige schæfertæve har i hele sit liv boet alene i en mørk garage, uden vinduer, lys eller selskab. Hun er kun meget sjældent blevet luftet og har spist alle sine sparsomme måltider i garagen.

I starten af marts flyttede Caisa ind på Dyrenes Beskyttelses dyreinternat i Nordjylland. Det var en nabo, der endte med at blive hendes redning, da hun gennem længere tid havde hørt Caisa gø fra garagen, men hun så aldrig hunden blive luftet.

- Naboen undrede sig over, at hun aldrig så hunden, så derfor lavede hun en politianmeldelse og ringede til Dyrenes Beskyttelse. Når der allerede ligger en politianmeldelse, skal vores folk afvente politiet før vi kan besøge de hjem, der drejer sig om, men heldigvis lykkedes det politiet at overtale Caisas tidligere ejer til at indlevere hende ved os, så det er vi rigtig glade for, siger Cathrine Cocks.

Ud over Caisa boede der 10 kaniner i garagen, som også flyttede ind på dyreinternatet i Nordjylland. Forholdene var under alt kritik, og slet ikke noget som man som dyreejer kan tilbyde sine dyr.

- Der lå brædder med søm overalt, der var ingen plads til at ligge ned, og generelt var rummet fyldt med rod og genstande, som en hund let kunne komme til skade på. Det er helt utroligt, at hun ikke er kommet mere til skade, siger Cathrine Cocks.

Undervægtig og uden muskler 

På grund af sit inaktive liv havde Caisa ingen muskler og var undervægtig. Hun skulle derfor igennem et omfattende dyrlægetjek, for at sikre, at hendes hofter og led ikke havde taget skade. Heldigvis viste det sig, at Caisa var i god stand, ud over nogle tænder, som er blevet fjernet af dyrlægen.

- Caisa er, trods hendes tidligere triste tilværelse, en virkelig fantastisk venlig og kærlig sjæl. Hun fortjener et fantastisk hundeliv, og det vil vi gøre alt for at hjælpe hende med at få, siger Cathrine Cocks.

Et nyt og kærligt hjem ved Line 

Caisa har nu ledt efter et nyt hjem i over en måned, og personalet på Nordjyllands Internat har ledt med lys og lygte efter det rigtige hjem. Heldigvis dukkede Line op. Line kunne tilbyde Caisa alt det, som en hund som hende havde brug for. Siden 2008 har Line haft schæferhunde, som hun har gået på udstilling med, men nu ønskede hun at træne til konkurrencer på sigt. Hendes store interesse er lydighed og spor.

- Vi var slet ikke i tvivl om, at Line var den rigtige for Caisa. Vi er bare så glade for, at hun nu får det liv, hun fortjener, siger Cathrine Cocks.

Sagen om Caisa og hendes sørgelige liv i garagen er politianmeldt.