Cellina Bisgaard er frivillig jurist i Dyrenes Beskyttelse

Cellina Bisgaard: Derfor er jeg frivillig

Som frivillig jurist i Dyrenes Beskyttelse arbejder Cellina Bisgaard med juridisk bistand på sager fra hundelov og marklov til kommentarer til retssager.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Hvad går dit frivillige arbejde ud på?

Jeg er uddannet jurist, så mit frivillige arbejde går ud på at hjælpe med alt jurarelateret lige fra marklov og hundelov til straffeloven og at komme med kommentarer til retssager. Der kommer meget forskelligt forbi mit bord, og jeg hjælper med al juridisk bistand. 

Hvorfor valgte du at blive frivillig i Dyrenes Beskyttelse?

Jeg valgte at blive frivillig, da jeg holdt op med at arbejde, og fordi jeg havde arbejdet med dyrevelfærd i Natur- og Erhvervsstyrelsen. Der havde jeg været på besøg på et landbrug, der var et mønsterlandbrug, men jeg var helt udslukt, da jeg gik ud derfra og bestemt ikke imponeret.

Den måde, vi har dyrene på, er frygtelig, og jeg havde lyst til at give en hjælpende hånd til primært landbrugsdyrene. Jeg er helt overordnet også meget glad for dyr. 

Hvad kan du godt lide ved dit arbejde i Dyrenes Beskyttelse?  

Det betyder rigtig meget, at jeg kan hjælpe dyrene. Det er mit formål med det frivillige arbejde, og det glæder mig at se, at der er så mange mennesker, der arbejder på det. Jeg føler, at jeg kan være med til at skubbe i den rigtige retning. Det synes jeg er dejligt.

Vi vil alle sammen det samme, og det er bedre forhold for dyrene. Det er nok det, der giver følelsen af, at vi er en samlet flok.

 

Kunne du også tænke dig at være frivillig i Dyrenes Beskyttelse? Så kan du læse mere og ansøge her.