Bille og souschef Sara

Dagbog den første uge: 19 hunde i Århus

19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer og hundene havde ikke oplevet meget i den første tid af deres liv. Den første uge er snart gået og internatmedarbejderen Julie har skrevet dagbog.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Det er en stor opgave, når internaterne tager imod mange hunde på en gang. I februar hentede internatet i Århus intet mindre end 19 hunde, fra et hjem hvor opgaven var vokset ejer over hovedet. Julie Skaadegaard er hundeadfærdsintruktør ved Dansk Dyreværn Århus, og har ført dagbog over hundenes første uge på internatet.

Torsdag:

Hundene ankommer til Internatet i Århus. De er nervøse og bange, og svære at få ud af bilerne. De finder helt klart tryghed ved hinanden og vi har derfor sat flere af dem sammen. Der er nu mellem 2 og 3 stk. i hver boks. Hunden Odin er klart den mest modige af hundene, og han virker rigtig sød og rolig. Han er den eneste der selv hopper ud af bilen. Vi skal lige være obs. på hans venstre bagben, da han halter lidt.

 

Fredag

Det er tid til rengøring i stor stil. Ingen af hundene er renlige og der er afføring i alle bokse. Hundene er fortsat meget nervøse og utrygge. Den ene hvalp Bille ligger på gulvet og er helt slap. Han vil hverken stå selv eller spise og drikke. Vi kontakter derfor hurtigt dyrlægen som siger vi skal komme med ham. På klinikken får han lagt drop og får kvalmestillende medicin. Vi henter ham igen kl. 16. fra dyrlægen. Vi finder kapsler i noget opkast. Der er også grus i afføringen.

Lørdag

Vi arbejder med at opbygge tillid gennem godbidder og ved at sidde lige så roligt hos dem. Freya og hvalpene gør store fremskridt. Vi er stadig obs på Odins ben. Bille er dog i hopla igen, hvilket er dejligt. Der er fuld fart på hvalpene. Alle hundene er meget sultne og sluger maden. Nu ser deres afføring normal ud. 

Søndag

Ikke så meget nyt i dag, dagen forløber som i går. Der er særligt to af hundene som er skrækslagende, så dem er vi ekstra obs på nu.  

Mandag

Stadig fuldt tryk på rengøring. Mange lorte i alle bokse. Det bliver godt når vi kan begynde at træne seler og gåture, så hundene kan komme af med afføring udenfor. Det må dog vente lidt endnu.

Tirsdag

Omdøbning og navngivning af hundene. De hunde der ikke havde navne er nu blevet navngivet. Sally og Pan er stadig skrækslagne. Fokus er på tillid og rengøring og Silke leger med svaberen, men er stadig nervøs og kommer ikke selv hen. Vi er obs på Bamse, da han er hård ved de andre hunde.

Onsdag

Mor Freya og hvalpene Bille, Bodil, Herbert og Hanne skal til dyrlæge. Odins ben skal også tjekkes. Mor og hvalpene klarer det så flot. De skal bades i morgen og de trænger meget. Odin har et gammelt brud som ikke kan hele ordentligt og bliver desværre aflivet. Sally åbner lidt op. Balder, Lady og Vagabond vil gerne hjælpe med at gøre rent. VI flytter lidt rundt på hundene. Bamse skal i egen boks. Han får Odins gamle. Skye og Pan står sammen. Måske de kan finde tryghed sådan. Bella står alene, for at vi kan se hvordan hun reagere.