Daisys hvalpe

Daisys julehemmelighed

Den Engelske Cocker Spaniel Daisy blev efterladt ved en kvinde, da hendes ejere flyttede til udlandet. Kvinden havde ikke mulighed for at beholde Daisy, og derfor blev hun indleveret på internat. Her viste det sig, at Daisy gemte på en julehemmelighed.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I første omgang så det ud til, at hunden Daisy skulle fejre juleaften på internat. Daisys familie var rejst ud af Danmark og havde efterladt hende ved en veninde, men veninden vidste ikke hvornår – eller om, Daisys familie nogensinde kom tilbage igen. Daisy blev derfor omregistreret til kvinden hvor hun var blevet efterladt, så det var muligt at overdrage hende til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Daisy var drægtig   

På Roskilde Internat kunne medarbejderne hurtigt se, at Daisy var drægtig. Hun blev kørt til dyrlægen, hvor hun blev scannet og røntgenfotograferet og der var ingen tvivl: Daisy var drægtig og skulle føde fem hvalpe d. 24. december.

- Det er dybt uansvarligt at efterlade sin hund på den måde, og giver en anden ansvaret for, at den får et nyt hjem, hvis man ikke længere kan have den. At det så viste sig at Daisy oveni det var drægtig, gør situationen endnu værre. Det er helt absurd at nogen kan finde på at efterlade en drægtig hund på den måde, siger Lene Frahm, internatleder på Fyns Internat.

Da det stod klart at Daisy skulle have hvalpe, blev det aftalt at hun flyttede fra Roskilde til Fyn. På Fyns Internat havde de en frivillig plejefamilie, Julie og hendes familie, som kunne tage imod den drægtige Cocker Spaniel.

En lang fødsel

Et par dage før juleaften begyndte Daisys fødsel. Hun byggede rede i hvalpekassen og d. 24. december om aftenen fik hun de første veer. Julie ringede med det samme til Lene Frahm, som kom for at hjælpe med hvalpenes fødsel.

- Den første hvalp kom til verden med masser af piv og lyde og derfor døbte vi hende Sirene. Herefter gik der to timer og intet tegn på at den næste hvalp ville komme og derfor ringede Lene til dyrehospitalet, som besluttede at vi skulle komme ind med hende, for at tjekke alt var fint. Der må helst ikke gå mere end 2 timer mellem hvalpene og derfor var det vigtigt at få hende tjekket, siger Julie, plejemor til Daisy og hendes hvalpe.

I bilen på vej mod dyrehospitalet fødte Daisy den næste hvalp. Selvom det var kaotisk, så gik det rigtig godt og hvalpen blev døbt Stella. Inde på dyrehospitalet blev Daisy undersøgt og både mor og de to hvalpe havde det godt. Lene og Julie kørte tilbage mod hjem og allerede i bilen på vej tilbage fødte Daisy endnu en hvalp på motorvejen. En lille hun som fik navnet Simca.

- Selvom det var lidt presset, så gik det fint. Den næste hvalp kom helt roligt i fødekassen, hun fik navnet Sally. Herefter blev den femte hvalp født på terrassen og fik navnet Santa, og vi troede at han blev den sidste, men alligevel kom der to hvalpe mere. Stewart var den sjette og til sidst kom Surprise, som var den største af hvalpene. Han kom med bagben og hale først, så det var lidt mere kompliceret, men heldigvis gik det rigtig godt, siger Julie.

I pleje ved Julie

Selvom Daisy blev efterladt, så var hun heldigvis ikke misrøgtet. Der var kun nogle småskavanker, som hun løbende bliver behandlet for. Hende og hvalpene havde mest af alt brug for ro og omsorg, og det kunne hun få ved Julie og hendes familie.

- Julie er 19 år og vil være dyrlæge, og så har hun været tilknyttet Fyns Internat i flere år. Det sidste år har hun været ansat som weekendafløser og hun er virkelig dygtig og en stor gevinst for Fyns Internat. Julie forstår dyr på en helt særlig måde, og vi er bare enormt glade for, at hun kan være ved Julies familie mens hvalpene er små. Vi ved med sikkerhed, at her får de det supergodt, siger Lene Frahm.

Daisy er en meget kærlig og glad hund, og nu er hun heldigvis i gode hænder. Når hvalpene er flyttet hjemmefra, skal Daisy også finde et nyt og kærligt hjem, men indtil da skal hun nyde livet ved Julie.