Danskerne vil have dyr i pleje

Danskerne vil have dyr i pleje

Dyrenes Beskyttelses internater havde i 2015 flere dyr i frivillige plejefamilier end nogensinde før. Næsten 1.100 dyr boede hos en frivillig plejefamilie. Det er en stigning på 23 procent på bare ét år. Samtidig ønsker flere danskere at blive plejefamilie for dyr

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

I 2015 var flere dyr end nogensinde før i pleje hos danske familier. Det viser en ny undersøgelse fra Dyrenes Beskyttelses Internater. Sidste år havde internaterne næsten 1.100 dyr i pleje hos frivillige plejefamilier. Det er 23 procent flere end i 2014. Samtidig er antallet af frivillige familier steget med 11 procent.

 

”Det er en fantastisk hjælp til de nødstedte dyr, at folk vil åbne deres hjem og give deres arbejdskraft for at give dyrene en god ballast."
- Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

”Det er en fantastisk hjælp til de nødstedte dyr, at folk vil åbne deres hjem og give deres arbejdskraft for at give dyrene en god ballast. Selvom det lyder hyggeligt at have et kuld killinger i pleje, så er det hårdt arbejde,” udtaler Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelses internater får indleveret et stadigt stigende antal dyr, og det giver pladsmangel på internaterne. Derfor er de frivillige plejefamilier en stor hjælp. Når plejefamilierne tager dyr i pleje, frigør det plads på internaterne til at hjælpe endnu flere dyr.

Ifølge foreningen er der mange fordele for dyrene ved at komme i plejefamilie.

”Når en kat er i pleje i et privat hjem, lærer den at være en del af en families hverdag. Den vænner sig til hverdagens lyde som støvsugning og barnegråd. Den vænner sig til at have kontakt med mennesker. Katten får en tryg hverdag og får nemmere ved at falde til hos sin nye familie,” siger Jens Jokumsen. 

Alle Dyrenes Beskyttelses Internater samarbejder med frivillige plejefamilier. Det enkelte internat vurderer selv, om en familie har de rigtige rammer for at have et dyr i pleje. Man skal have god plads og bo i nærheden af internatet.

Hvis du har lyst til at blive plejefamilie for et dyr i nød, så hold øje med internaternes facebooksider. Her efterlyser internaterne plejefamilier, når de mangler.

Brande Internat: http://on.fb.me/1JW8K4i 
Fuglebjerg Kattehjem: https://www.facebook.com/FuglebjergKattehjem
Roskilde Internat: http://on.fb.me/1n7q7EF 
Spøttrup Internat: https://www.facebook.com/SpottrupInternat
Nordjyllands Internat: https://www.facebook.com/NordjyllandsInternat
Fyns Internat: https://www.facebook.com/FynsInternat  
Falster Kattehjem: http://on.fb.me/1S1KcIu