Artikel, 8. juni 2022

Darlenes forvandling: En hilsen fra en af de 17 Golden Retrievere

Darlene var blandt de 17 Golden Retrievere, der blev reddet fra et dødsbo og kom ind på Brande Internat tidligere på året. Da Darlene kom ind på internatet, vejede hun kun 13,8 kg, men siden da er hun kommet sig og har udviklet sig til en stærk og sund hund med en passende vægt på 28 kg. Med den øget vægt er også kommet langt mere energi, og Darlenes nye ejer, Lise Lotte, beskriver, hvordan hun virkelig er blomstret op.

Image of Stine Fredberg
Stine Fredberg,
Studentermedhjælper
Del artiklen på:
Darlene

Det var Darlenes nye ejer, Lise Lotte, der fandt de 17 Golden Retrievere og slog alarm. Mens hun ventede på, at hjælpen nåede frem, snakkede hun med Darlene og gav hende et løfte: 

- Vi skal nok få jer allesammen ud i god behold og få jer på højkant igen - og jeg kommer og henter dig. 

Det løfte har hun holdt, og siden da har Darlene virkelig udviklet sig til en fantastisk hund.

Var tryg med det samme

Der gik ikke længe, før det var tydeligt, at Darlene følte sig til rette i sit nye hjem. De var kun lige kommet indenfor døren, da Darlene logrende hoppede direkte op i sofaen og tydeligt viste, at nu havde hun fundet sit hjem. 

Også blandt familiens firbenede medlemmer er Darlene et hit. Darlene har været vant til at være sammen med andre hunde og det mærker man tydeligt. Hun er god til andre hunde, både de store, de små og de bange. Selvom Darlene er fyldt 6 år, så lægger hun op til leg med næsten alle hun møder og hun kan bruge timevis på leg og løb.

I Darlenes nye hjem har de adgang til en sø, hvor hun nyder en svømmetur. Lise Lotte beskriver: 

- Hun har badet lige siden, vi fik hende. Hendes badesæson gik i gang allerede i marts. Hun elsker det og ruller sig glad i græsset bagefter.

Sluger ikke længere sin mad

Det er en bemærkelsesværdig transformation, som Darlene har gennemgået, fra hun blev fundet sammen med de andre hunde, hvor situationen var en helt anden, til at blive reddet og komme på internat og nu ud i det nye hjem. Da hun lige var blevet adopteret, var hun hurtig til at spise sin mad, fordi tanken om at føle sult naturligvis ikke er rar. For at skrue lidt ned for tempoet, blev maden delt op i mindre portioner og fordelt på græsset. 

Nu er tempoet heldigvis et helt andet. Darlene går logrende rundt med en tyggestang i munden i flere timer uden overhovedet at tygge på den. Det er dermed tydeligt, at der ikke længere er nogle traumer fra Darlenes fortid, der plager hende i dag. 

Lise Lotte fortæller glad, hvordan Darlene er trådt ind i det nye hjem, som om hun altid har boet der.  

- Det er som om, hun altid har hørt til hos os. Det var en god afslutning på en tragisk hændelse, afslutter en glad Lise Lotte.