Cecilia Christensen Karstrup

DB-dyrlæge udpeget til EU-arbejdsgruppe

EU-Kommissionen har udpeget Cecilia Christensen Karstrup til ny arbejdsgruppe, der skal se på revidering af regler om aflivning af dyr.

Skrevet af:
Claus Nielsen Lyckhage

EU-forordningen om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet skal revideres. I den forbindelse har EU-Kommissionen søgt eksperter til en gruppe, som skal vejlede dem i denne proces, særligt i forhold til dyrenes velfærd på aflivningstidspunktet.

EU-Kommissionen har nu meddelt, at Cecilia Christensen Karstrup, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse, er udpeget som ekspert i arbejdsgruppen ”Animal welfare at the time of killing”.

”Jeg er meget stolt over at være blevet udpeget af kommissionen til den her meget vigtige opgave. Det er en lov, som påvirker et helt ubeskriveligt antal dyr hvert eneste år. Særligt i landbruget aflives der i EU flere hundreder millioner dyr hvert eneste år, enten under slagtning eller hvis de er syge eller tilskadekomne, og der er rigeligt at tage fat på for at forbedre velfærden for disse dyr,” siger Cecilia Christensen Karstrup.

Arbejdsgruppen har til formål at understøtte kommissionens arbejde ved at yde teknisk ekspertise og videregive sine holdninger vedrørende de værktøjer og metoder, unionen har til rådighed for at forbedre dyrevelfærden på aflivningstidspunktet.

Arbejdet vil være af rådgivende karakter, og gruppen vil deltage i kommissionens udarbejdelse af et lovforslag om revision af Rådets forordning (EF) nr. 1099/2009.