Grise fotograferet ved Åbent Landbrug 2019 og lagkagediagram, der viser antallet af forslag siden 2019, der drejer sig om landbrugsdyrenes velfærd.

De usynlige dyr i Folketinget

Siden valget i 2019 har Folketinget ikke gennemført en eneste konkret forbedring af
forholdene for landbrugsdyrene. Det viser Dyrenes Beskyttelses gennemgang. Vi har
spurgt partierne, hvor de har været for landbrugsdyrene.

Skrevet af:
Johanne Gabel

Af i alt 1.536 forslag i Folketinget siden valget i juni 2019 er der fremsat seks forslag til forbedringer af forholdene for landbrugsdyrene.

Det viser Dyrenes Beskyttelses gennemgang af fremsatte lov- og beslutningsforslag. Du kan se oversigten herunder. Ingen forslag om konkrete forbedringer blev vedtaget.

 

Grafik: Pernille Stokholm
Grafik: Pernille Stokholm


 

Politikersvar på det store spørgsmål

På den baggrund har vi spurgt alle Folketingets partier, hvad de har gjort for at forbedre livet for dyrene i fødevareproduktionen, siden de blev valgt ind i Folketinget i 2019. Spørgsmålet er sendt til partiernes ordfører for dyrevelfærd. Hvis partiet ikke har en ordfører for dyrevelfærd, er spørgsmålet sendt til ordfører for fødevarer og landbrug. Svarene fremgår i taleboblerne længere nede ad siden. Der har været god tid til at svare, og vi har sendt flere påmindelser.

Læs brevet til ordførerne her
 

Grafik: Pernille Stokholm
Grafik: Pernille Stokholm​​​​​

Er der en politiker til stede?

Siden valget i 2019 har Folketinget ikke gennemført én eneste konkret forbedring af forholdene for landbrugsdyrene. Det viser Dyrenes Beskyttelses gennemgang. Vi holder politikerne op på, hvornår der kommer reelle forbedringer for dyrene. Følg vores valgdækning og gør din stemme hørt.

www.huskdyrene.dk