Artikel, 23. november 2020

Debatindlæg: Din beslutning er magten til bedre dyrevelfærd

Af Britta Riis, Direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Image of Britta  Riis
Britta Riis ,
Direktør
Del artiklen på:
Britta Riis

Når vi går i supermarkedet og kigger ned på de mange forskellige slags kød og mejeri i køledisken, kan det virke helt uoverskueligt at forholde sig til, hvordan dyrene har haft det.

Tager man f.eks. 500 gram hakket svinekød op af køledisken, er det ikke til at se på pakken, om grisen har fået skåret halen af som lille, om den er blevet transporteret fra Danmark til Polen som ung pattegris, eller om den har gået under åben himmel sammen med sin mor.

Men der er en genvej. Kigger du efter mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, kan du være sikker på, at dyrene har levet et godt liv med adgang til det fri. I Dyrenes Beskyttelse er vi overbevist om, at dyr og natur hænger uløseligt sammen, og derfor er det altafgørende for dyrenes velfærd, at de kan komme ud under åben himmel og rode i jorden.

Du har altså magten til at ændre dyrenes liv til det bedre, hver eneste gang du køber madvarer. Både landbruget og store dele af detailbranchen bruger ofte argumentet om, at de blot producerer og leverer lige netop dét, forbrugerne efterspørger. De kommer altså ikke til at gå forrest i omstillingen til den gode dyrevelfærd, ligesom politiske lovændringer også har lange udsigter. Derfor hviler ansvaret på os forbrugeres skuldre.

Husker du burægget?

Din beslutning i køledisken viser landbruget og detailbranchen vejen frem. Det ved jeg, at den gør, for I har allerede bevist en gang før, at I kan ændre verden til det bedre med jeres valg i supermarkedet. Efter flere års arbejde er buræg endelig forsvundet fra de danske supermarkeder, og produktionen bliver forhåbentlig også snart stoppet. Det er sket, fordi I vendte ryggen til burhønsenes barske vilkår.

Så når du beslutter dig for at lægge den gode dyrevelfærd i indkøbskurven, sikrer du et bedre liv for dyrene i landbruget, og en bedre forretning for de landmænd, der går forrest for at omdanne landbruget i en mere bæredygtig retning.

Det er rart at vide, at et lille rødt mærke kan gøre en så stor forskel for både dyr og mennesker. Så brug det, hvis du køber animalske fødevarer.

Bliv klogere på dyrevelfærd

Vil du læse endnu mere om, hvordan dyrene lever under mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”?

www.levdyrevenligt.dk