Peter Mygind mener, det handler om respekt, når man køber mad med god dyrevelfærd

Det handler om respekt

I Peter Myginds store hus bor og spiser fire generationer sammen. De samles om god mad med god dyrevelfærd.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Peter Mygind

• Født 28. august 1963 på Frederiksberg
• Skuespiller, tv-vært, entertainer og musiker
• Uddannet på Statens Teaterskole
• Har medvirket i blandt andet Riget, TAXA, Borgen og Nikolaj og Julie
• Søn af Jytte Abildstrøm
• Gift med Lise Mühlhausen
• Har to børn

Det var morens dukkefører, der gjorde det, startede det hele. Han købte nemlig en gård på Vestsjælland, hvor han lavede et biodynamisk landbrug med køer, får og høns. Det var Peter Myginds første møde med en landmand, der tænkte på dyrevelfærd, miljø og undergrunden. Peter Mygind var dreng og kom på gården i ferier, hvor han hjalp til med arbejdet og fik et indblik i, hvordan en biodynamisk gård fungerer.

– Der er ingen tvivl om, at det var min mors introduktion, der åbnede mine øjne. Vi forældre har et stort ansvar for, hvilke døre vi åbner i vores børns liv, både omkring dyrevelfærd, naturen og om at løse konflikter,siger Peter Mygind.

På landbruget var der tid til at tage sig af det enkelte dyr, og alle køerne havde navne. Det var kickstarten til Peter Myginds interesse for økologi, dyrevelfærd og naturen. Og da Peter Mygind blev ældre og stiftede familie, købte han varer fra gården. 

– Vi skal have respekt for dyrene. Jeg øver mig i at være et ordentligt menneske overfor andre mennesker, men også overfor dyr. Derfor håber jeg, at de mennesker,
der har med dyr at gøre, også har respekt for dyrene – og så er det lige meget, om det er en gris eller en hund.

 

Familieaften i det store hus


Peter Mygind og hans hustru, Lise Mühlhausen, bor i et stort hus med flere generationer under samme tag, for udover parret bor svigermoren, sønnen, svigerdatteren
og barnebarnet også i det store hus. Familien samles ofte til middage, hvor Lise Mühlhausen er chefkok, mens Peter Mygind er assistent og snitter. Og så meget som muligt, fra knækbrød til æg og kød, er økologisk.

– Naturen er et følsomt system, og dyr og mennesker skal gå hånd i hånd, så det er vigtigt, at vi passer på vores dyr og natur og gør det bedste i de valg, vi tager i livet, siger Peter Mygind.

Skuespilleren tænker også over, at han ikke slår fx myrer ihjel, for de er – ligesom edderkopper og hvepse – del af det store biologiske system. Og Peter Mygind mener, at hvor mennesker har menneskerettigheder, så har dyr dyrerettigheder.

– Dyr kan ikke skrive en kronik eller ringe til DR, så det er vores pligt at råbe op, når dyrevelfærden ikke er i orden, siger Peter Mygind.