Artikel, 16. april 2020

Din støtte nytter: Sammen kan vi ændre forholdene for de vilde dyr

En stor del af den handel med vilde dyr, der foregår i dag, er et internationalt problem, og det er ikke et, som vi kan løse alene. Med din underskrift er du med til at vise omverdenen, at vi er et stort fællesskab, der kæmper for en bedre fremtid for de vilde dyr.

Image of Mikkel  Dohn
Mikkel Dohn,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Sidste år fik i vi fællesskab sørget for et forbud mod handlen med elefantunger indfanget i naturen

Hver eneste underskrift er med til at give os en større stemme, når vi forsøger at skubbe dagsordenen sammen med vores europæiske og internationale søsterorganisationer i dyrevelfærdsnetværkene Eurogroup for Animals og Asia for Animals Coalition.

I vores internationale netværk kan vi sammen være med til at lægge pres på de politiske beslutningstagere, der i sidste ende kan vedtage et forbud mod den problematiske handel med vilde dyr. Men vi har brug for opbakningen fra borgerne. Derfor er hver eneste underskrift vigtig!

Sammen stoppede vi handlen med elefantunger

I august 2019 var politikere fra hele verden samlet til CITES-konference i Geneve for at diskutere nye regler for handel med vilde dyr. Blandt forslagene var et muligt forbud mod handel med elefanter, der er indfanget i naturen.

Blandt EU-landene var der desværre stor modstand mod forbuddet, og også USA satte sig i mod. Derfor skrev vi i fællesskab med andre dyreværnsorganisationer et åbent brev til EU for at presse dem til at stemme for forbuddet.

Med jeres hjælp og 12.714 underskrifter i hånden lykkedes det os at vise den store opbakning til forbuddet. Og vi fik EU til at skifte holdning!

I dag er forbuddet vedtaget, og det er ikke længere lovligt at sælge elefantunger, som er født i naturen videre til et liv i zoologiske haver eller cirkus. En kæmpe sejr for dyrevelfærden og et bevis på, hvor meget vi kan flytte sammen!