Pressemeddelelse, 29. oktober 2018

Dom i dyreværnssag fra Gjerlev ankes ikke

Statsadvokaten i Viborg oplyser i dag, at man har valgt ikke at anke dommen i den såkaldte Randers-sag om 61 vanrøgtede hunde. Dyrenes Beskyttelse er skuffede over denne beslutning.

Image of Britta  Riis
Britta Riis ,
Direktør
Del artiklen på:
Statsadvokaten i Viborg har besluttet ikke at anke dommen i Randerssagen med 61 vanrøgtede hunde

For halvandet år siden blev 61 hunde fundet på en ejendom, hvor de gik i store mængder ekskrementer i en meget kold og beskidt bygning. 16 af dem blev fundet i plasticposer dræbt med riffel og gentagne slag i hovedet. Den tiltalte, en 71-årig kvinde fra Gjerlev, blev anklaget for grov uforsvarlig behandling med karakter af mishandling af de 61 hunde. 

Byretsdommen i det der betegnes som den næststørste sag om vanrøgtede hunde herhjemme, faldt d. 12. oktober og lød på 1 års betinget fængsel og frakendelse af retten til at have med dyr at gøre i 10 år. I dag har statsadvokaten i Viborg oplyst, at dommen ikke vil blive anket. Den beslutning ærgrer Dyrenes Beskyttelse:

”Vi havde i Dyrenes Beskyttelse håbet og regnet med, at anklageren ville anke dommen, da vi ikke mener, at straffen er tilstrækkelig for en sag af så grov karakter som denne. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne havde set en ubetinget fængselsstraf. Det er ikke i orden, at man kan behandle dyr på dén måde uden at komme i fængsel,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, og tilføjer:

”Det er ikke mere end et par år siden, at strafferammen for overtrædelse af dyreværnsloven blev sat op til to år. Vi havde gerne set, at afgørelsen blev prøvet højere oppe i retssystemet. Der er behov for markant hårdere domme for mishandling af dyr end det, der har været tilfældet hidtil i Danmark,” siger Britta Riis. Hun oplyser, at Dyrenes Beskyttelse på baggrund af denne dom vil indgå i en dialog med politikerne om skærpelse af domme for denne type sager. 

Efter dommen har Dyrenes Beskyttelse indfanget 15 katte, som kvinden overdragede til foreningen, og dem vil der nu blive taget hånd om.