Nyhed, 23. maj 2019

Dom i retssag: Igen en alt for mild straf

To år og to måneder skulle der gå, før der faldt dom i retssagen om King, hunden der blev fundet i et hus, solgt på tvangsaktion. En bøde på 10.000 kroner var resultatet, og det er helt uacceptabelt.

Image of Yvonne Johansen
Yvonne Johansen,
Dyreværnschef
Del artiklen på:
king

Da et hus blev solgt på tvangsaktion den 28. marts 2017, fik køber sig noget af en overraskelse, da de trådte ind i huset. I døråbningen blev de mødt af en afmagret og dehydreret hund, der gik rundt i affald og sin egen afføring.

I 14 dage havde 14 år gamle King været i huset, før han blev reddet af Dyrenes Beskyttelses områdeformand, Tobias Holm, som havde et TV hold fra programmet Razzia med derude.

King blev kørt direkte på dyrehospitalet, hvor han blev undersøgt og fik mad og vand. Han vejede kun 17 kilo, men dagen efter havde han allerede taget to kilo på og viste gode livstegn, på trods af gigt i hele bagpartiet. Det varede dog ikke længe, for få dage senere var der blod i hans afføring. Derfor besluttede dyrlægerne, at han fortjente at få fred.

Ubegribelig mild dom

Tiltalte blev anklaget for groft uforsvarlig behandling af King, og i går den 22. maj 2019 faldt der endelig dom i sagen: en bøde på 10.000 kroner. Anklageren havde krævet 30-40 dages betinget fængsel og frakendelse af retten til at holde dyr. Dømte blev ikke frakendt retten til at holde dyr, og han accepterede dommen på stedet.

”Det er en rigtig alvorlig sag med grov vanrøgt, hvor Kings liv ikke stod til at redde. Derfor er det grotesk og helt ubegribeligt, at dommen ikke er hårdere,” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:

”Vi havde gerne set, at de muligheder der rent faktisk ligger for domme i dyreværnssager, blev brugt i sager som denne, så det er vi naturligvis stærkt utilfredse med.”

Det er ikke mere end et par år siden, at strafferammen for overtrædelse af dyreværnsloven blev sat op til to år. Dyrenes Beskyttelse mener, at der er behov for markant hårdere domme for mishandling af dyr end det, der har været tilfældet hidtil i Danmark.

  • Del artiklen på: