Artikel, 17. maj 2023

Dramatisk dag i Svendborg: Seks ællinger reddet op af sø

Seks ællinger svømmede alene rundt i en sø. Andemor var død og de små ællinger kunne ikke klare sig selv. Sammen med hjælp fra de lokale fik Dyrenes Beskyttelses kredsformand hjulpet ællingerne op af søen og kørt dem til Otterup Vildtplejestation.

Image of Stine Fredberg
Stine Fredberg,
Studentermedhjælper
Del artiklen på:
Ællingernes redningshold

En kvinde gik tur ved en sø i Svendborg, da hun opdagede seks små ællinger, der svømmede alene rundt i søen. Ællingernes mor var druknet efter en slåskamp med flere andrikker, og ællingerne var derfor overladt til sig selv. Kvinden ringede straks 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. 

Det blev hurtigt vurderet, at søen ikke var et godt sted for seks små ællinger at opholde sig. Der var nemlig kun et par enkelte steder, hvor ællingerne kunne komme op af vandet og der var slet ingen steder at skjule sig. Kredsformand og vildtplejer, Steffan Larsen, blev derfor sendt afsted for at hjælpe ællingerne.

En langsommelig opgave

Fremme på stedet viste det sig hurtigt at være en meget svær opgave at skulle indfange alle ællingerne. Det lykkes Steffan at fange tre ud af seks ællinger, men de sidste var ikke helt så samarbejdsvillige. Lykkeligvis stod flere af de lokale straks klar til at hjælpe.

- Vi brugte næsten to timer på at indfange alle ællingerne. De lurede hurtigt, at det var mig som fangede dem, så vi måtte lægge en ny taktik. En af de lokale overtog nettet og fik på kun 20 minutter indfanget de sidste tre ællinger, og vi jublede alle sammen da det lykkes til sidst, fortæller Steffan Larsen, kredsformand og vildtplejer hos Dyrenes Beskyttelse. 

I kærlig pleje

Da alle ællingerne var kommet op af vandet, blev de kørt til Otterup Vildtplejestation, hvor de skal opholde sig i kærlig pleje, indtil de er gamle nok til at vende tilbage til deres hjem i naturen.

- Da vi ankom til vildtplejestationen, undersøgte jeg ællingerne som alle var i fin stand. Aftenen for inden var en anden ælling kommet ind, så nu går de syv ællinger sammen, indtil de om cirka fem uger er klar til at vende tilbage til naturen, afslutter Steffan Larsen.

Nedenfor kan du se endnu flere billeder fra redningsaktionen i Svendborg.

 

  • Del artiklen på: