Artikel, 12. juni 2020

Dumpede killinger vejede kun 300 g.

I sidste uge blev 5 meget små killinger fundet dumpet i en kasse, foran af Dyrenes Beskyttelses vildtplejestation i Esbjerg. Killingerne vejede kun 310 g. og det var derfor et spørgsmål om tid, før de ville dø uden deres mor.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Dumpede killinger

På Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer er det normalt at der kommer uventede gæster. Dog er det som oftest faunadyr der tjekker ind for at få behandling. Vildtplejer Emil Thygesen fra Esbjerg vildtplejestation fik sig derfor et chok, da han opdagede en transportkasse foran porten til sit hjem, hvor der sad 5 små killinger og kaldte på deres mor.

- Det er ikke første gang, at jeg oplever, at nogen efterlader killinger her på vildtplejestationen. Jeg tror, at folk regner med, at fordi der står Dyrenes Beskyttelse på vores skilt, så kan de godt efterlade deres dyr her, men det er jo slet ikke ok. Heldigvis fandt jeg dem hurtigt, så de kunne komme til Fyns internat fortæller Emil Thygesen. 

Killingerne var bare 3 uger gamle og alt for små til at klare sig selv. Ingen af dem kunne spise selv og der var heller ikke noget mad i kassen. Killingerne havde brug for deres mor, for at overleve. Heldigvis skyndte vildtplejer Emil Thygesen at køre killingerne til Fyns internat.

Vejede bare 310 g.

Killingerne ankom til Fyns internat hvor de straks fik mad og varme. De 5 små killinger var meget forvirrede og kaldte konstant på deres mor, men ud over dette er de heldigvis i fin stand.

- De vejer mellem 310-190 g. så det er virkelig nogle små killinger. De er stadig ikke gamle nok til at spise selv, så vi har fundet en flaskekillingeplejefamilie til dem, så de kan få den nødvendige pleje. Med den rette omsorg klare de den, så nu håber vi bare, at de vokser sig store og stærke, fortæller Katerina Egelund, souschef på Fyns internat.

De fem små killinger er nu sendt i pleje. Efter planen kommer killingerne tilbage til Fyns Internat i starten af august, hvor de alle vil søge en ny familie.

- Det er aldrig ok at dumpe sine dyr, og selvom vi desværre ser det igen og igen, så er det lige forfærdeligt hver gang. Dumping er bare ikke løsningen. De her killinger er så små, at de ikke havde overlevet længe uden deres mor. Det er bare ikke i orden, afslutter Katerina Egelund, souschef ved Fyns Internat.