Artikel, 24. november 2018

Dyr er mit "drug"

Den barnlige fascination og begejstring over dyrene stoppede aldrig for Sebastian Klein, der bliver dybt misundelig, hvis en ven har set en sjælden fugl før ham.

Image of Marie  Hougaard
Marie Hougaard,
Medieredaktør
Del artiklen på:
Sebastian Klein

Fakta

• Født 20. juli 1972

• TV-vært, forfatter, foredragsholder og skuespiller

• Ivrig og engageret ornitolog

• Har medvirket i blandt andet Naturpatruljen som Dr. Pjuskebusk, Anton min hemmelige ven og Bidt, brændt og stukket

• Søn af Jesper Klein og Lykke Nielsen

• Gift og far til to

Der er de behårede, de bevingede og dem med skæl, men det var de farlige dyr med store tænder, Sebastian Klein godt kunne lide som barn. Han nød at læse dyrebøger og se dyreprogrammer, og glæden ved dyr falmede ikke. Den blev bare ved. I dag er fascinationen og begejstringen for naturen og dyr intakt, og Sebastian Klein bruger en stor del af sin tid på at observere og fortælle om dyr.

Sebastian Klein er ivrig ornitolog, praler gerne med sine ornitologiske fund og bliver dybt misundelig, hvis en ven har set en sjælden fugl før ham. En god dag i naturen er en dag, hvor Sebastian Klein ser noget, han ikke har set før – og han kan godt lide sporten i at spotte dyrene.

"Nogle kan godt lide at køre stærkt i racerbil, jeg kan godt lide at iagttage dyr. Det er mit drug, og når jeg ser et fantastisk dyr, så er det mit faldskærmsudspring, mit bungy jump. Dyr er ekstremt fascinerende, og jeg bliver meget begejstret over dem," siger Sebastian Klein.

En del af fascinationen indebærer, hvordan de forskellige dyr, som fx næbdyret, er blevet skabt, og at ethvert dyr er specialiseret og både udnytter og udfylder sin egen lille niche. Der er altid en god grund til, at et dyr har bestemte træk og egenskaber – myreslugeren har fx udviklet lige præcis dén lange snude, fordi den skal kunne fiske myrer og termitter ud af boet.

Konstant nysgerrig

For Sebastian Klein er dyreinteressen koblet med en stor del nysgerrighed og videbegærlighed, og tv-værten og forfatteren kan ikke forstå dem, der ikke bliver fascineret af dyr og naturen, for der er så meget at opdage:

"Der er en konstant nysgerrighed over dyr og natur inden i mig, jeg vil gerne oplyses og vide mere. Der lever flere millioner organismer på planeten, og vi kan kun kommunikere med hinanden som mennesker."

Dyreentusiasten Sebastian Klein mener, at vi skal passe godt på naturen, og at både den enkelte borger, men også politikerne skal gøre sit i arbejdet på at bevare naturen. Det er en del af drivkraften bag hans mangeårige kærlighed til dyr og naturen:

"Jeg elsker naturen og synes, at dyr og naturen er noget af det fedeste, vi har. Jeg vil gerne have, at andre også elsker dyr og natur, for man passer på det, man elsker," slutter Sebastian Klein.