Hund i mørket

Dyreejere: Husk reflekserne

Når urene stilles til vintertid, rykker de mørke timer tættere på, og ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde også. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at huske reflekser og lys på dyrene.

Skrevet af:
Yvonne Johansen

Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne både reflekser og en lygte på din hund. På den måde kan hunden både ser når det er helt mørkt og når en billygte rammer refleksen.
  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.
  • Husk at en reflekssnor nemmere kan ses fra bilen og er derfor særligt god til små hunde.

Søndag d. 27. oktober blev urene igen stillet til vintertid, hvilket for mange dyreejere betyder, at lufteturene nu foregår i mørke. Dagene bliver mørkere, og generelt bliver det sværere at se hinanden i trafikken. Udover at du selv skal være synlig, er det ifølge Dyrenes Beskyttelse også vigtigt, at dit kæledyr har reflekser eller lys på, når I bevæger jer ud.

”Det er vigtigt at sørge for reflekser eller lys på sine dyr, når man går tur med dem i skumring eller dæmring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte,” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Opfordringen gælder ikke kun hunde og heste men alle dyr, som bliver luftet i trafikken. Dyr er fysisk meget tættere på jorden, end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist. Derfor råder Dyrenes Beskyttelse til både at have refleks eller lys på snoren og på dyret selv.

Tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser tydeligt, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. De sidste to år er antallet af påkørte hunde i november og december dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året. I alt modtager vagtcentralen omkring 300 henvendelser om året om påkørte hunde. 

De henvendelser som Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral får, er primært om hunde der er stukket af fra haver eller ejer på gåturen. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at have refleks eller lys på sin hund, også når den lukkes ud i haven. 

påkørte hunde_1.png