Dyrenes Beskyttelse emblem

Dyrenes Beskyttelse tager afstand til udtalelse om aflivninger på internat

Sunde og raske dyr må ikke aflives uanset, om der er pladsmangel på internatet, siger Dyrenes Beskyttelse som kommentar til SN-artikel om Fuglebjerg Internat i dag.

Skrevet af:
Jens Jokumsen
"Jeg har personligt talt med internatslederen i dag og indskærpet, at aflivning af formidlingsegnede dyr ikke må finde sted,"
- Jens Jokumsen, Familiedyrschef for Dyrenes Beskyttelse

I en artikel i Sjællandske Nyheder i dag fortæller internatsleder på Fuglebjerg Internat i Slagelse, at man på grund af pladsmangel har måtte se sig nødsaget til at aflive sunde og raske kaniner. Det er stik imod politikken hos Dyrenes Beskyttelse, som tager sagen meget alvorligt.

”Vi har en klar og tydelig politik, der siger, at man ikke må aflive sunde og raske dyr, som er egnede til at komme ud i nye hjem. Derfor er jeg mildest talt chokeret over at læse udtalelserne fra internatslederen, at man for nyligt er begyndt på dette på et af de internater, vi samarbejder med,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, som også understreger, at man har taget fat på internatslederen for at få det stoppet øjeblikkeligt.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis det forholder sig, som der står beskrevet i artiklen, og vi tager i Dyrenes Beskyttelse skarp afstand til de udtalelser, som internatslederen er kommet med til Sjællandske Nyheder. Vi har heller ikke noget belæg for at sige, at det er på grund af corona, at der er en stigning i antallet af kaniner på nogle internater. Den tendens har vi set over en årrække. Jeg har personligt talt med internatslederen i dag og indskærpet, at aflivning af formidlingsegnede dyr ikke må finde sted. Nu prøver vi at få et overblik over sagen, før vi tager stilling til, om den skal have yderligere konsekvenser,” siger Jens Jokumsen.

Dyrenes Beskyttelse driver landets største netværk af internater bestående af tre internater, som dyrevelfærdsorganisationen selv ejer og driver, samt fem internater som man har en samarbejdsaftale med. Alle internaterne skal leve op til Dyrenes Beskyttelses politikker for at drive internat.