Nedfaldsæbler og langhåret græsplæne har lokket sommerfugle til
Foto: Johanne Gabel

Dyrenes havefest

En vildere have med blomster i håret – frem for den glatkæmmede uden liv – er en invitation til dyrene.

Skrevet af:
Johanne Gabel

Blade på invitationen

Der er masser af liv i bladene, så lad dem endelig ligge på jorden. Den langhårede græsplæne eller et bed og jord, der ikke bliver bearbejdet, er en invitation til insekterne. Sæt plæneklipperne på maksimal klippehøjde, så skåner du blomster som bellis og storkenæb, men holder brændenælder og skvalderkål nede. Lad dertil kvasbunken ligge, så kan det være, at tudse, pindsvin eller vandsalamander takker ja til havefesten, akkompagneret af græshoppemusik.

Labre larver på menuen

Solsort og musvit. Alle kender dem og elsker dem. Men de lider under madmangel, som er synderen, når sangfugle forstummer. Det er maden, der afgør, om fugleungerne overlever, og om musvitten har klare farver, som er et sundhedstegn. Gå efter mottoet: De klare farver fra de labre larver.

Med overnatning

Du kan også lokke fuglene til ved at sørge for gode overnatningsmuligheder, gerne med mulighed for at booke en hel vinter. Det gør du ved, at der er buske, krat eller tætte træer, så der er overdækket skjul, læ og ly.

... og natmad

Lad nedfaldsfrugten ligge til insekter, sommerfugle og fugle. Sæt eventuelt et gammelt æble op på en pind i hækken, så kan du være heldig at nogle natsommerfugle også tager imod invitationen til at blive hængende.

Glad for at læse artiklen?

... der er mere, hvor den kommer fra. Som medlem af Dyrenes Beskyttelse får du vores magasin leveret lige til postkassen, digitalt eller trykt, du vælger