Konsultation i kbh

Dyrlægehjælp til hjemløses dyr kommer til Århus

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Århus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Omsorg, vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. I 16 år har de arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København, men i år udvider projektet nu også til Århus.

De frivillige dyrlæger hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og sikre en bedre velfærd for hundene.

Siden Dyrenes Beskyttelse fusionerede med Hjemløsedyrlægerne i København, og begyndte at hjælpe med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet. I foråret kom tilbuddet til Odense, og nu er turen kommet til århusianerne.

- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunnet se gennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde i Århus, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Projektet med Hjemløsedyrlægerne er en vigtig del af Dyrenes Beskyttelses arbejde, da det gennem det samarbejde er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for, men også områdeformand i Århus, Susanne Kjeldal, er glad for, at projektet kommer til Århus:

- Det er fantastisk, at hjælpen nu kommer helt derud, hvor dyrene er. Dyrene kan få ordnet vaccinationer, kloklip og andre små indgreb, hvilket er med til at forbedre dyrenes sundhed og velbefindende. Og så er det godt, at de hjemløse kan få vendt deres mulige bekymringer for dyrene med en dyrlæge. Det er en stor glæde for os i Dyrenes Beskyttelse, at vi nu også kan række ud til hjemløse og deres dyr i Århus.

Første konsultation 3. november

Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Århus. Det kommer til at foregå d. 3. november og dyrlægerne kommer til at stå på en p-plads ved Værestedet, Jægergårdsgade 107.

- Vi er meget stolte over, at det nu er muligt at udvide til Århus. Det har hele tiden været vores håb, at tiltaget med tiden kunne udvides til flere steder i Danmark, og vi er derfor meget glade for at kunne tilbyde de hjemløse i Århus dyrlægehjælp, afslutter Yvonne Johansen.

Hjemløsedag i Århus

  • Første konsultation er 3. november 2022 
  • Dyrlægerne er på p-pladsen ved Værestedet på Jægergårdsgade 107, 8000 Århus C
  • Der er konsultations fra klokken 11-13
  • Alle, der bor på gaden med deres kæledyr, kan komme og få en snak om deres dyr og få dem tjekket. Dyrlægerne tjekker båder hunde og katte
  • Der vil blive delt lidt foder ud, og der vil være en frivillig fra Dyrenes Beskyttelses til stede til at hjælpe til på dagen

Hjemløse i Danmark

  • I hjemløsetællingen 2022 fandt man 5.789 hjemløse personer.
  • Af de hjemløse borgere er 77 pct. mænd og 23 pct. kvinder.
  • Hjemløsedyrlægerne tilbyder dyrlægehjælp til alle gadens dyr i København, Odense og Århus. Initiativet er frivilligt og dyrlægerne er ca. på gaden hver anden måned.