Artikel, 17. november 2021

Efterladt alene med et dårligt øje

I efteråret blev lille Robin fundet helt alene med et meget dårligt øje. Robin var ikke mere end et par uger gammel og alt for lille til at være på egen pote. Heldigvis blev han bragt til Nordjyllands Internat hvor han blev behandlet.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Robin

Lille Robin blev fundet helt alene i efteråret. Han blev fundet i Brønderslev by og kvinden der fandt ham kunne hurtigt se at den var helt gal med hans øje. Øjet var betændt og han kunne knap nok åbne det. Hun skyndte sig derfor at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, for at få hjælp til den lille killing.

Robin blev hurtigt bragt til Nordjyllands Internat hvor de stod klar til at hjælpe ham og sørge for at fik omsorg og pleje med det samme.

En punkteret hornhinde

Så snart han kom til Nordjyllands Internat blev han tjekket af dyrlægen. Det første dyrlægen gjorde var at smertedække ham, så øjet kunne blive grundigt undersøgt.

- Da dyrlægen tjekkede Robins øje, viste det sig, at hans hornhinde var punkteret. Det kan desværre ikke behandles, men eftersom han ellers var frisk og ok, så besluttede vi han skulle have fjernet øjet og så kunne øjenlåget blive syet sammen og hele fint op igen, fortæller Nicoline Kolind, souschef på Nordjyllands Internat.

Efter Robins operation kom han i pleje ved en plejefamilie som havde en jævnaldrende killing der kunne holde ham med selskab. Her blev han passet og plejet og fik alt den kærlighed han havde brug for, for at blive stærk og klar til at finde sin nye familie.

En stærk killing
 

Til trods for Robins hårde start på livet, har han vist sig at være en rigtig fighter. Selv da han kom ind på Nordjyllands Internat var han glad og spinnende.

- Robin var ikke synderligt mærket af sin situation, hverken før eller efter operationen. Det har uden tvivl været en smertefuld ulykke han har oplevet, men han har bare taget det hele i stiv pote og uden at pive ret meget. Han fik selvfølgelig smertestillende i dagene efter operationen, men han var virkelig hurtigt ovenpå igen. Han har virkelig været en sej lille fyr, fortæller Nicoline Kolind.

Fem uger efter Robin kom ind, var han igen frisk og klar til at finde en ny familie. Heldigvis gik det hurtigt, så i dag har han fået et kærligt hjem hvor han er højt elsket.