Artikel, 9. januar 2020

En gammel hund der lærte nye tricks

På Nordjyllands Internat boede den engelske bulldog Stuart i 6 måneder. I begyndelsen ødelagde han alt omkring sig, men pludselig ændrede det sig totalt. I dag er Stuart en helt anden hund, men han var aldrig kommet ud i en ny familie, uden den ekstra tid og træning på internatet.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Stuart er en engelsk bulldog på 7 år

Stuart var 7 år gammel da han kom til Nordjyllands Internat. I hans tidligere liv har han ikke fået nogen opdragelse og han var derfor utrolig udfordret i forhold til at omgås både mennesker og hunde. Stuart var på alle måder en svigtet hund, som aldrig havde følt kærlighed eller var blevet stimuleret og aktiveret. 

”Da vi fik Stuart ind, vidste vi godt at der lå en masse arbejde forude. Han var ekstrem stresset, ødelagde alting, var urenlig og var utrolig påvirket af en sørgelig fortid”, fortæller Cathrine Cocks fra Nordjyllands Internat.

Ødelagde madskåle i metal

Stuart var utrolig stresset. Han ødelagde alt hvad der var i hans boks, både hans hundekurv og metal madskåle og alt legetøj. Alt den stress han havde i kroppen, gjorde at han ødelagde alt i afmagt.

Hans stress kom også til udtryk i hans adfærd overfor andre hunde og mennesker. Han var aggressiv overfor de andre hunde og måtte derfor være alene i begyndelsen. Stuart kunne også finde på at bide efter personalet hvis situationen stressede ham. Der lå derfor et kæmpe arbejde i at lære ham alt forfra.

Oveni alle disse problemer, var Stuart heller ikke renlig. Stuart havde virkelig brug for faste rammer, omsorg og kærlighed. Det var nødvendigt at starte helt forfra med Stuart, for at opbygge hans tillid til mennesker. Selvom Stuart virkede som et håbløst tilfælde, troede personalet på Nordjyllands Internat på, at han godt kunne ændre sig. Dette var dog en stor udfordring, med en 7 år gammel hund. 

3 måneders intensiv behandling gav pote

Efter ca. 3 måneders intensiv træning ændrede Stuart sig markant. Han kunne nu komme ud sammen med de andre hunde. Det positive sociale samvær havde virkelig en god effekt på ham. Han holdt op med at ødelægge sine ting og han blev også renlig. 

”Han overraskede os virkelig og han kom længere og længere ind under huden på os alle sammen. Pludselig bliver det bare ved med at gå i den rigtige retning. Han gik fra, at have været en kæmpe negativ udfordring i vores hverdag, til at give os utrolig meget glæde og overskud. Alle elskede ham de sidste måneder han var ved os, både børn og voksne”, fortæller Cathrine med et smil.

 

Støt svigtede hunde: Deltag i Valentinsgåtur

Igen i år afholdes Valentinsgåtur d. 16. februar kl. 11 fra alle landets Maxi Zoo butikker til fordel for Dyrenes Beskyttelse. Der er afgang fra butikkerne i hele landet kl. 11.00. Herfra går vi ud på en samlet tur på ca. 5 km i nærområdet. Tilmeld dig gåturen og vis jeres støtte med et kærlighedsbånd, som kan bindes rundt om halsbåndet, selen eller snoren. Husk én billet gælder for én hund. Prisen er 40 kr. pr. hund og Maxi Zoo smider 10 kr. oven i hatten for hver solgt billet.

Køb din billet her. 

Det er svigtede hunde som Stuart, med behov for ekstra træning og behandling på internaterne, du støtter når du og din hund deltager i Valentinsgåtur. 

  • Del artiklen på: