hund

En hjælpende hånd til fire hunde

Brande internat modtog i december i alt 16 hvalpe, fra et hjem hvor to af ejers hunhunde var blevet drægtige, selv om ejer bestemt ikke havde planlagt at skulle have hvalpe. Heldigvis bad ejer om hjælp til hvalpene, men for at sikre at det ikke sker igen, har Dyrenes Beskyttelse hjulpet ejer med at få steriliseret sine i alt fire hunhunde.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I slutningen af december 2022 blev 16 hvalpe indleveret på Brande Internat. Hvalpene kom fra et hjem, hvor to af ejers fire hunhunde ved et uheld var blevet drægtige med få ugers mellemrum, og derfor stod ejer med 16 hvalpe og fire voksne hunde, som han ikke kunne tage hånd om.

Hundenes ejer rakte derfor ud til Dyrenes Beskyttelse som hjalp med at få hvalpene til Brande Internat. For at sikre, at ejer ikke kom til at stå i samme situation, blev det aftalt at Dyrenes Beskyttelse skulle hjælpe til med at få alle fire hunhunde steriliseret.

- Selvom hvalpene ikke var planlagt, så var der ingen tvivl om at de havde haft det godt, da vi fik dem ind. Ejeren der havde haft dem, havde dog ikke overskud til at have så mange hunde, og vi besluttede derfor, i samarbejde med ham, at hjælpe med at sterilisere hans fire hunde, så det ikke ville ske igen. På den måde har vi kunnet hjælpe både ejer og hunde, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Sygeophold på Brande Internat

For at give hundene det bedste forløb, blev det aftalt at de tjekkede ind på Brande Internat den første weekend i januar. De første dage skulle de lige falde til, og så skulle de køres til dyrlægen om mandagen.

- Vi vidste at hundene havde brug for ro til at komme sig ovenpå steriliseringen og vi ville gerne kunne holde øje med, at helingsprocessen forløb planmæssigt. Derfor tilbød vi at hundene kunne blive på Brande internat de første par dage efter operationen. Det var den bedste måde vi kunne hjælpe på og vi kunne med god samvittighed sende fire friske hunde hjem deres ejer igen, siger Yvonne Johansen.

Hundene blev kørt til dyrlægen to og to, hvor de blev steriliseret og fik et generelt dyrlægetjek. Aftalen var, at Dyrenes Beskyttelse betalte for steriliseringen og så betalte ejer selv for dyrlægetjekket og vaccinerne.

Glad og lettet ejer 

Frivillige kredsformand Iben har stået for både kontakt med ejer og transport af hundene.

- Jeg har hentet hundene, kørt dem til dyrlægen og tilbage til Brande og så hjem til ejer igen. Og han har været enormt taknemlig, for det havde aldrig været muligt for ham, hverken at transportere dem eller rent økonomisk at betale for sterilisation af fire hunde. Jeg er dog ikke i tvivl om, at vi har gjort en stor forskel i den her situation og det gør mig rigtig glad at tænke på, siger Iben, Kredsformand i Ribe.