Endnu en ægtivist sejr: Irma stopper alt salg af skrabeæg

Endnu en ægtivist sejr: Irma stopper alt salg af skrabeæg

Irma har taget et stort og nyt skridt i kampen for bedre dyrevelfærd. Fra i dag er det kun muligt at købe æg i deres butikker fra høns, der har haft adgang til det fri – det er et markant løft for dyrevelfærden

Skrevet af:
Daniel Holmberg Jepsen
Det er et stort og mærkbart løft for dyrevelfærden
- Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse

Køber du ind i Irma, vil du fremover opdage, at dyrevelfærden for de æglæggende høns er blevet markant bedre. Fra og med i dag stopper Irma nemlig med at sælge skrabeæg, både friske og pasteuriserede. Det er altså fremover kun muligt at købe økologiske og biodynamiske æg samt æg fra fritgående høns hos Irmas 80 butikker.

Dyrenes Beskyttelse har i mange år arbejdet for bedre velfærd for æglæggende høns, og derfor hilser vi det nye tiltag fra Irma varmt velkommen:

”Vi mener, at alle dyr bør have adgang til det fri og kunne mærke frisk luft, sollys og græs under sig. Vi er meget glade for, at Irma deler denne vision, og at man fremover kun kan købe æg i deres butikker fra høns, der har haft adgang til det fri. Det er et stort og mærkbart løft for dyrevelfærden,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Kunderne vil have dyrevelfærd

Det er 24 år siden, at Irma som den første supermarkedskæde stoppede med at sælge buræg, og nu er turen altså kommet til skrabeæg. Irmas kunder har i en årrække fravalgt skrabeæggene, og en undersøgelse viser, at 63 procent af Irmas kunder tænker på dyrevelfærd, når de handler æg. Derfor er det en helt naturlig udvikling, siger direktør i Irma, Søren Steffensen.

”Når vi nu giver skrabeæg én på skallen og helt fjerner dem fra vores hylder, er det fuldkommen i tråd med efterspørgslen fra vores kunder. Vores kunder ønsker ganske enkelt ikke at købe skrabeæg, men vægter i stedet varer, der er produceret med endnu større hensyn til dyrevelfærden. Derfor fjernede vi i sin tid buræg, og det er et naturligt skridt videre, at vi nu også fjerner skrabeæggene fra hylderne,” siger Søren Steffensen.

Irmas stop for salg af skrabeæg indebærer udfasning af:

  • Hele friske æg
  • Pasteuriserede blommer
  • Pasteuriserede hvider
  • Pasteuriserede hele æg

Læs mere om Irmas stop for salg af skrabeæg