Hvalp fra en større social sag
Cathrine Cocks

Endnu et travlt år for dyrene i Brande

2023 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses internaters arbejde med at hjælpe svigtede dyr på fode og få dem ud i nye, kærlige hjem. Igen i år formidlede Brande internat rekordmange dyr til danskerne.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Dyrenes Beskyttelses internater har haft et travlt år. En opgørelse fra de ni internater viser, at der er fundet nye hjem til 8.498 dyr i 2023. Disse mange dyr har kunnet mærkes på Brande internat, hvor de fandt hjem til 1560 dyr i 2023. Det er næsten lige så mange som året før, hvor Brande internat fandt hjem til 1585 dyr. Travlheden har dog stadig kunnet mærkes.

- Det sidste år har budt på utallige udfordringer og en hektisk arbejdsbyrde, hvor vores kapacitet blev udfordret i visse perioder. Ikke desto mindre er vi alle meget stolte over at have hjulpet så mange dyr på vej mod deres forhåbentligt sidste hjem. Uden vores dedikerede medarbejdere og de utallige frivillige kræfter, der har givet alt på internatet, ville dette ikke have været muligt, siger Brian Karlsen, internatleder på Brande internat.

Dyreinternatet formidlede flest katte, men også mange hunde og kaniner. I 2023 fik 1174 katte, 165 hunde, 73 kaniner, 148 mindre dyr som marsvin, fugle og hamstere nye gode hjem fra internatet i Brande.

2023 har været et godt år for Brande internat, og der er blevet udvidet med en ny fuglevoliere og en helt ny kaninafdeling. Derudover har særligt Brandes 25-års jubilæum betydet meget for Brian Karlsen.

- Vi fejrede vores 25-års jubilæum, og det var en virkelig god dag. Det betød meget for mig at fejre det sammen med mine forældre, som jeg også har overtaget for nu. Heldigvis er de stadig en del af internatet, og jeg kan altid spørge dem, hvis jeg har brug for det, siger Brian Karlsen.

Plejefamilierne gør en stor forskel

For at kunne rumme særligt de mange katte, får Brande internat hjælp af deres store netværk af plejefamilier. De cirka 290 plejefamilier tager sig især af kattemødre med killinger og moderløse killinger. Når killingerne er 12 uger gamle, kan de klare sig uden deres mor og kommer ud i nye hjem.

- Plejefamilierne er en af hjørnestenene i vores arbejde, da de sikrer, at vi kan hjælpe så mange dyr i nød. Vi er dybt taknemmelige for deres uvurderlige indsats. Plejefamilierne giver vores dyr en fantastisk start på deres rejse mod et nyt liv, og de er en virkelig uundværlig del af vores arbejde, siger Brian Karlsen.