Katten Chip
Foto Cathrine Cocks

Endnu et travlt år for dyrene i Viborg

2023 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses internaters arbejde med at hjælpe svigtede dyr på fode og få dem ud i nye, kærlige hjem. Igen i år formidlede Viborg internat rekordmange dyr til danskerne.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Dyrenes Beskyttelses internater har haft et travlt år. En opgørelse fra de ni internater viser, at der er fundet nye hjem til 8.498 dyr i 2023. Disse mange dyr har kunnet mærkes på Viborg internat, hvor de fandt hjem til 1328 dyr i 2023. Det er 59 flere dyr end året før, og travlheden har været mærkbar.

- Året har virkelig været kendetegnet ved travlhed, hvor vores kapacitet i perioder blev sat på prøve. Vi er stolte over, at vi har givet så mange dyr mulighed for at finde deres forhåbentlig sidste hjem. Dette kunne kun lade sig gøre takket være den urokkelige dedikation fra vores medarbejdere og de mange frivillige kræfter, der har arbejdet på internatet, siger Lise Svejgaard, internatleder på Viborg internat.

Dyreinternatet formidlede flest katte, men også mange kaniner. I 2023 fik 1221 katte, 35 kaniner og 64 mindre dyr som marsvin, fugle og hamstere nye gode hjem fra internatet i Viborg. Selvom internatet primært tager imod katte, har de også hjulpet 8 hunde med at finde nye hjem i 2023.

Plejefamilierne gør en stor forskel

For at kunne rumme især de mange katte får Viborg internat hjælp af deres store netværk af plejefamilier. Cirka 149 plejefamilier tager sig især af kattemødre med killinger og moderløse killinger. Når killingerne er 12 uger gamle, kan de klare sig uden deres mor og kommer ud i nye hjem.

- Plejefamilierne spiller en afgørende rolle i vores arbejde, da vi uden dem ikke kunne hjælpe så mange dyr. Deres uvurderlige indsats fortjener en dybfølt tak. De sikrer, at vores dyr får en fantastisk start på deres nye liv, siger Lise Svejgaard.