Danskerne vil have dyrepoliti

Et flertal af danskerne vil have dyrepoliti

63 procent af danskerne er helt eller delvist enige i, at der bør indføres dyrepoliti i Danmark, viser ny undersøgelse.

Skrevet af:
Michelle Gringer

I årevis har Dyrenes Beskyttelse kæmpet for at få indført et dyrepoliti i Danmark. En ny undersøgelse, foretaget af Epinion for Dyrenes Beskyttelse, viser, at der er opbakning fra befolkningen. I Dyrenes Beskyttelse er der forhåbninger om, at der snarest kommer et politi, som er specialiseret i at håndtere dyreværnssager.

”Der er brug for en samlet løsning med et dyrepoliti i Danmark, som Dyrenes Beskyttelse kan indgå et tæt samarbejde med. Der er brug for nogle, der både har de rette ressourcer og kompetencer til at håndtere sager med dyret i fokus,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Det er i dag allerede muligt at give fængselsstraffe og frakende folk retten til at have dyr, men Dyrenes Beskyttelse mener, at dyreværnsloven ikke bliver brugt godt nok.

”Det er vores erfaring, at der i dag skal alt for meget til, før der rejses sigtelser for groft uforsvarlig behandling af dyr. Der er folk, der får frakendt retten til at have dyr, men det er kun i særligt grove sager,” siger Britta Riis.

dyrepoliti.png

Folkelig opbakning

I undersøgelsen skulle 1.149 repræsentativt udvalgte danskere tage stilling til udsagnet: ”Der bør indføres et dyrepoliti i Danmark, der er specialiseret i at håndtere dyreværnssager.”
Undersøgelsen viste, at 63 procent af danskerne er enige eller delvist enige i udsagnet, mens 10 procent er uenige eller delvist uenige.

I Dyrenes Beskyttelse er man glade for de nye tal.

”Selvom politiet har mange opgaver, bør vanrøgtede dyr ikke nedprioriteres. Vi har et kollektivt ansvar for at sikre, at dyremishandling aldrig kan betale sig og altid straffes efter gældende lovgivning. Derfor er vi glade for at se, at der er stor opbakning fra danskerne," siger Britta Riis.