Høvding og Bianca nyder tydeligt tilværelsen sammen.

Et kaninparadis for Høvding og Bianca

I august måned blev kaninen Høvding fundet i et skovbryn efter at være blevet dumpet af sin tidligere ejer. Heldigvis blev han bragt til Fyns Internat i live. I dag lever Høvding i sus og dus med sin nye veninde, Bianca.

Skrevet af:
Mikkel Dohn

Familien Andersen havde været på udkig efter et par kaniner i et stykke tid. De havde tidligere haft en fransk vædder i familien, men denne gang havde de besluttet sig for at forøge familien med hele to langørede medlemmer. Derfor var det også vigtigt for dem, at deres nye kaniner var steriliserede. Og på Fyns Internat fandt de præcis, hvad de ledte efter.

– Vi var egentlig taget ned for at kigge på Høvding. Men så faldt vi over Bianca, der sad lige ved siden af ham. Og vi kunne slet ikke stå for dem sammen. Derfor spurgte vi internatet, om de kunne prøve at lukke dem ind til hinanden for at se, hvordan det gik, fortæller Christina Andersen om det første møde med kaninerne.

En nem indkøring

Heldigvis gik foreningen rigtig godt. De to kaniner havde ellers ikke haft lang tid til at lære hinanden at kende på internatet. Bianca var blevet indleveret, fordi hendes ejer skulle flytte. Hun havde tidligere gået sammen med en ældre hankanin, som var blevet mæt af dage. To uger senere var Høvding kommet til internatet efter at være blevet dumpet i en skov.

De to kaniner kunne lide hinanden med det samme. Og også i deres nye hjem har kaninerne tilpasset sig utrolig hurtigt, fortæller Christina Andersen. 

- Vi er imponerede over, hvor utrolig afbalancerede de er. Især i forhold til at de ikke har boet sammen før. Vi havde en lille indkøringsperiode, hvor de boede hver for sig, men de blev venner utrolig nemt. De klikkede bare fra dag ét, siger hun.

To forskellige temperamenter

I dag lever de to kaniner en kongetilværelse i familien Andersens have i Esbjerg. Her er familiens legehus blevet omdannet til kaninstald, hvor Høvding og Bianca har rigeligt med plads til at udfolde sig, ligesom de to kaniner også har et stort indhegnet udeareal at boltre sig på.

Som enhver anden høvding kan den store hankanin godt lide at vise sig lidt frem, men han er også en rigtig puttetrold, som familien Andersen kan nusse med i timevis. Bianca er mere håndsky, men er samtidig utrolig nysgerrig. Hun løber rundt og har svært ved at sidde stille. Og på den måde komplementerer de to kaniner hinanden perfekt.

- Det er rigtig dejligt, at vores to kaniner er så forskellige. Bianca er helt vildt sjov og nysgerrig, og Høvding er lidt mere rolig og elsker at blive nusset. Jeg er så glad for, at vi har fået dem, afslutter Christinas datter, Astrid.