Europas største tigeranlæg er åbnet
Foto: Asger Thielsen

Europas største tigeranlæg er åbnet i Knuthenborg Safaripark

Tigrene i Knuthenborg og den nyankomne pensionerede cirkustiger Keni har fået græs under poterne. Europas største tigeranlæg, Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark, er nemlig åbnet i dag. I Tigerskoven er der masser af plads til de stribede katte, som gæster nu kan nyde synet af fra board walken, der hæver sig fem meter over de prægtige dyr.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark er netop blevet indviet, og giver med sine 6000 m2 parkens fem tigre masser af plads at boltre sig på. Den ene af de fem tigre er den tidligere cirkustiger Keni, der har levet et turbulent liv i et spansk cirkus. Keni har - med sine 16 år på bagen - levet et langt liv i tigermålestok, og skal nu leve resten af sin alderdom i den lollandske safaripark.

Den internationale dyreværnsorganisation, AAP, har arbejdet tre år på at få Keni tilbage på fode igen både fysisk og mentalt. I dag kunne Keni træde ud i det, der bliver hans endelige otium og fristed: Tigerskoven i Knuthenborg. Anlægget er udformet i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Udgangspunktet for Tigerskovens indretning har fra begyndelsen været båret af store visioner hos både Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark:

- Vi er stolte af at samarbejde med Knuthenborg om et tigeranlæg, der ikke alene er Europas største, men også et anlæg med dyrevelfærd i højsædet. Vores fælles vision er, at der skal tænkes dyrevelfærd, dyreredning og bæredygtighed på tværs af alle områder. Der er ingen tvivl om, at dette er måden at udtænke, indrette og udføre fremtidens zoologiske anlæg, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Tigre er fra naturen solitære, og Tigerskoven bliver derfor opdelt i fire store områder, så man imødeser tigrenes behov. Den megen plads giver tigrene mulighed for at udfolde sig så naturligt som muligt. Og ikke nok med at tigrene får de bedste levevilkår, så får Knuthenborgs gæster også en helt unik naturoplevelse i form af en 200 meter lang board walk, i næsten fem meters højde. Heroppe kan gæsterne følge tigrenes uforstyrrede naturlige færden på allernærmeste hold.

For de af parkens gæster, hvor højdeskrækken nager, er der gode nyheder. Der er nemlig også bygget et ’ground view’ til Tigerskoven, hvor der er direkte kig ind i den enorme skov gennem en stor glasrude.

- Sidste år byggede vi sammen med Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til landets fire pensionerede cirkuselefanter, der bare skulle have lov at være elefanter. Derfor giver det god mening for os, at vi i den nye tigerskov også har gjort plads til pensionerede cirkustigre, der sammen med vores fire øvrige tigre ’bare skal være tigere’ – de skal være ude hele året og leve så naturligt som muligt, siger direktør i Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth.

Endnu flere cirkusdyr får i fremtiden brug for en håndsrækning. Forbud efter forbud mod at holde vilde dyr i cirkus ruller hen over Europa. Det betyder, at mange tidligere cirkusdyr bliver hjemløse. Knuthenborg vil derfor på sigt udvide Tigerskoven til otte hektar, så der bliver plads til flere pensionerede cirkustigre.

Tigerskoven er designet af Knuthenborg Safaripark i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og støttet af QATO Fonden. Tigerskoven er åben for alle besøgende i Knuthenborg Safaripark.

Foto: Asger Thiesen