Artikel, 1. juni 2021

Fem hjem på knap to år

Lille Echo er ikke fyldt to år og hun har allerede haft mindst fem forskellige hjem. De mange hjem har gjort Echo stresset og usikker, men nu får hun heldigvis hjælp fra Roskilde Internat, til at finde sit sidste hjem, der kan give hende livskvaliteten tilbage.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Echo

Lille Echo er en chihuahua på knap to år, der trods sin unge alder allerede har haft en turbulent og urolig start på livet. Echo har allerede haft fem forskellige hjem, og den turbulente start har gjort hende stresset og usikker. Til trods for de mange hjem er Echo en kærlig hund, som virkelig elsker mennesker.

Sidste ejer tog ansvar

Det skulle vise sig at blive Echo sidste ejer der tog ansvar og fik hjulpet hende videre til Roskilde Internat hvor hun kunne finde sit kommende hjem. Da Echos sidste ejer fandt ud af hvor mange hjem hun havde haft, og da det gik op for hende hvor meget hun gøede, tog hun en beslutning og sendte hende videre til internatet i håb om at de kunne hjælpe Echo til at finde det helt rigtige hjem. Echos helt store udfordring er at hun gør meget, når hun stresser op.

- Echo gør og stresser let op, hvilket har været en medvirkende årsag til, at hun har skiftet hjem så mange gange. Hendes nye hjem skal derfor være indstillet på at arbejde med at give hende ro og tryghed. Og så skal ny ejer have erfaring med hunde af gøende racer, og med hvordan hverdagen og træning tilrettelægges så den gøende adfærd mindskes, forklarer Rikke Agner Jørgensen, internatleder på Roskilde Internat.

Gør og stresser

Når en hund som Echo kommer på internat, kan der være mange forskellige følelser med i bagagen. Echo har haft mange forskellige hjem og det omskiftelige liv har gjort at hun gør mere end en chihuahua normalt gør. Den mindste uro får hende til at stresse op og så gør hun ekstra meget. Hendes nye hjem skal derfor være indstillet på at arbejde med at give hende ro og tryghed.

- Echo har brug for et roligt hjem, hvor hendes nye ejer har erfaring med hunde der gør meget. Selvom hun er lille, har hun brug for gåture daglig og en masse mental stimulering. Det vil også hjælpe hende med at gø mindre i hverdagen. Hun har simpelthen brug for stabilitet og ro, afslutter Rikke Agner Jørgensen.

I den korte tid Echo har været på Roskilde Internat, har hun allerede gjort stort fremskridt. Hun er meget mere rolig og gør mindre end hun gjorde da hun flyttede ind.

Opdatering: Echo har nu fået et nyt og kærligt hjem.